• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.11.2022

20:54

Da li je RTS zaslužio povećanje TV pretplate ili im je i 300 dinara mnogo?

Politika

Da li je RTS zaslužio povećanje TV pretplate ili im je i 300 dinara mnogo?

Podeli vest

Predrag Azdejković, član upravnog odbora RTS-a izneo je šokantnu informaciju da je direktor nacionalne televizije odbio zahtev sindikata za povećanjem plata, rekavši da para nema i da zbog toga treba podići pretplatu

Kako je istakao Azdejković, Odluku o povećanju pretplate donosi UO čime se odgovornost za povećanje palata prebacuje na nas, iako RTS ima budžet od 124 miliona evra.

 

 

Ovde se postavlja logično pitanje, da li je RTS zaslužio povećanje TV pretplate ili im je i 300 dinara mnogo?

Na ove reči Predraga Azdejkovića reagovao je generalni direktpr RTS-a Dragan Bujošević koji je Azdejkovića optužio za neistinu, i rekao kako navodno nije razgovarao sa sindikatima i kako nije rekao da neće biti povećanja, već da se ne zna kako će izgledati finansije RTS-a u 2023. godini.

U sve ovo se uključio i predsednik UO RTS-a Branko Klanšček koji Bujoševića optužuje da krši zakon.

- Visinu takse određuje UO i tu Bujošević pokušava da se umeša u nadležnost Upravnog odbora - rekao je Klanšček i dodao:

- Neprimereno bi bilo sada prema građanima kada bi povećali taksu, ali sam isto tako rekao i Sindikatima liju su zahtevi za povećanje plata odbijeni, da prostora za povećanje ima.

Građani su složni da pretplata ne treba da se povećava, već da je po trenutnom sadržaju koji RTS nudi, i to mnogo.

Šta građani misle o sveu ovome pogledajte u prilogu ispod.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 1 godinu

Nisu zaslužili ni jedan dinar !!! Ne treba plaćati u opšte tv pretplatu !!!

ratko

pre 1 godinu

za ter klosare ne bi ni dinar dao ,to je isto kao da dajem za smrdljivu solakovu televiziju

igi

pre 1 godinu

rts mogu slobodno da ugase, 100 godina gledamo slagalicu, kojekakve gluposti, vecina emisija je samo trosenje vremena gledajuci ih, mali broj emisija mogu da dobiju prelaznu ocenu da kazemo pa nije lose, i 300 je mnogo, i 200 i 50 dinara im ne treba dati, ako nemaju para da odrzavaju slagalicu i ostale gluposti, neka se ugase, a mi necemo ni da primetimo da rts vise nema.

Marko

pre 1 godinu

Do kraja godine imam posao. Posle toga necete ni dinar da vidite.

za njih

pre 1 godinu

je i 300 previse... plafon je 100 dinara pretplata jer ih niko i ne gleda a nema sta ni da se vidi osim serije koje se vrte 50 godina...

Jelenko

pre 1 godinu

Kad godinama na Tv ne prebacim na RTS onda je to najbeskorisniji servis u Srbiji sa nametom koji nema nikakvo opravdanje. Jednostavno receno otimacina.

smb

pre 1 godinu

rts zasluzuje da bude zatvoren i da se napravi nova nacionalna televizija objektivna i umerena i sa novim ljudima.

zuti vujke

pre 1 godinu

ko ga je postavio, taj je kriv za sve..i za pretplatu, i za tv program iz devetnaestog i dvadesetog veka, i za program bez sporta, nauke i kulture, i za politicki program i goste u njemu, serijski program..i za novinare, i za sajt na kome ti ne dozvoljavaju komentare ni sugestije, a kamoli kritike..veliko NE za povecanje pretplate !!!!!!!!

boki

pre 1 godinu

Ukinuti Tv pretolatu neka se sami financiraju .Trose nemilice novac narodai drzava nema nikajav uvid u poslovanje Rts.Pojedini urednici plate i po 5 puta vece od republickog proseka a sirotinji se otima za pretplatu

Novica

pre 1 godinu

Dokle ćemo plaćati RTS LOPOVIMA, niko više i ne gleda RTS, Vučić je obećao da će skinuti ovu bagru RTS sa grbače narodu

Dijana

pre 1 godinu

RTS su veliki lopovi ne zaslužuju ni dinar, niko ih više ne gleda niti želi. Gde je naš predsednik koji je obećao da RTS ukine i skine sa grbače naroda....

Marina

pre 1 godinu

Znaci treba veca pretplata da bi radnici RTS imali jos vece plate? Ma nemoj. Neka krenu da prave svoje emisije i da imaju novac iz sopstvenih prihoda. Ne gledam RTS, osim Jutarnji program povremeno. Sve se svodi na reprize i gluposti koje me ne interesuju. Placam iznos kablovskoj mrezi i ne treba placati jos jedan iznos za posebnu pretplatu za RTS.

Cole5

pre 1 godinu

Previše para dajemo žutim lopovima koji su se uhlebili u RTS.

NEBOJŠA

pre 1 godinu

таксу под хитно УКИНУТИ,јер оно шта ртс пружа гледаоцима ,у последњих 6.7 година је МИЗЕРНО,не квалитетно,УЖАСНО !!!ЗА НЕКЕ ПРОЈЕКТЕ ,ЈАО ШТО ЈЕ СЕРИЈА О НЕМАЊИЋИМА,ТРЕБА ДА НЕКО ЗАВРШИ У ЗАТВОРУ !!!О АНТИ СРБСКОМ ДЕЛОВАЊУ ДА И НЕ ГОВОРИМ.СРАМОТА

dusan

pre 1 godinu

Pretplatu treba ukinuti i ovo je mnogo što uzimaju od naroda,ako nisu sposobni da se finansiraju neka ih zatvore i onako nemaju ništa od programa.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija