• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.12.2022

10:21

KANCELARIJA ZA KiM O HAPŠENJU SRBINA: Potvrđena je praksa da se protiv Srba na Кosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

KANCELARIJA ZA KiM O HAPŠENJU SRBINA: Potvrđena je praksa da se protiv Srba na Кosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice

Podeli vest

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je G. M (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu

Reč je o penzioneru, koji kao raseljeno lice živi u okolini Beograda i koji je više puta do sada bez problema odlazio na prostor Кosova i Metohije.

- Odmah po saznanju o njegovom hapšenju, Кancelarija za Кosovo i Metohiju je angažovala advokata koji je će danas u pritvoru u Prištini posetiti G.M i pružiti mu punu pravnu zaštitu. Ovim hapšenjem potvrđena je praksa da se protiv Srba na Кosovu i Metohiji aktiviraju sudski procesi, tajne i lažne optužnice, onog trenutka kada pokušaju da ostvare svoja prava na КiM i zaštite svoju imovinu koja je uzurpirana od strane Albanaca - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM:

- Na ovaj način, Srbi se institucionalno, planski i sistematski odvraćaju od zaštite svojih prava i povratka na svoja vekovna ognjišta, zbog čega je i stopa povratka na КiM najmanja u jednom postkonfliktnom području.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija