• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

10.12.2022

22:53

PUCNJAVA KOD GAZIVODA, ŠIPTARI ZATVORILI I BRNJAK, DECI NE DAJU DA SE VRATE SVOJIM KUĆAMA!

Politika

PUCNJAVA KOD GAZIVODA, ŠIPTARI ZATVORILI I BRNJAK, DECI NE DAJU DA SE VRATE SVOJIM KUĆAMA!

Podeli vest

Na severu Kosova i Metohije situacija je na ivici sukoba. Sinoć i danas usledila su hapšenja što je izazvalo dodatni revolt i postavljene su barikade. U poslednjih nekoliko sati čuje se sporadučna pucnjava.

Građani Leposavića i Zvečana postavili su barikade nakon što je kosovska policija na Jarinju uhapsila bivšeg policajca Dejana Pantića. Barikade su postavljene kako bi se sprečilo njegovo premeštanje u Prištinu. Osim u Leposaviću i Zvečanu građani su se okupili i u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Sočanici, Lešku i Srbovcu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je večeras niz dokumenata i fotografije koje svedoče o dešavanjima na KiM. On je otkrio i da će Priština 15. decembra podneti zahtev za članstvo u EU.

 

Kosovska policija: Razmena vatre kod Gazivoda

 

Kosovska policijska služba saopštila je da je na nekoliko lokacija na severu KiM došlo do razmene vatre između, kako navode, naoružanih grupa i policijskih patrola.

- Na tri različite lokacije patrole policije su napadnute iz vatrenog oružja zbog čega je policija odgovorila vatrom - dodaje se u saopštenju.

Nema podataka o eventualnim povređenima, a iz policije upozoravaju da će na svaki napad srazmerno odgovoriti. Iz policije preciziraju da je do razmene vatre došlo u blizini jezera Gazivode na putu koji vodi rema prelazu Brnjak.

- Policijske jedinice su, u samoodbrani, bile prinuđene da uzvrate vatrenim oružjem prema kriminalnim licima/grupama, koja su odbijena i koja su umakla u nepoznatom pravcu - navodi se u saopštenju policije.

Deci iz RK "Mokra Gora" zabranjno da se vrate svojim kućama

 

Kosovska policija zabranila je deci iz Rukometnog kluba "Mokra Gora" uzrasta od 12 do 15 godina da nakon odigrane utakmice u Aleksandrovcu, pređu administrativni prelaz Brnjak i vrate se kući, potvrdili su za Kosovo onlajn iz Opštine Zubin Potok.

Kako saznajemo, Kosovska policija je kombi koji je prevozio decu vratio sa prelaza Brnjak, ne dozvolivši im tako da se posle dve izvojevane sportske pobede odmore kod kuće.

Deca iz RK "Mokra Gora" smeštena su u hotelu u Novom Pazaru, što im je omogućila opština Zubin Potok, uplašeni su i zabrinuti da li će sutra moći da se vrate svojim roditeljima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vele

pre 1 godinu

Ja ne znam šta čekate?Spalite prelaze i vodite decu kući.Od kukumakanja nema ništa.

BgDex1970

pre 1 godinu

I opet će ,po ko zna koji put ,licemeri iz EU da pozivaju obe strane na suzdržanost.Dokle će oni nas da pozivaju na suzdržanost kada druga strana sve vreme tu istu suzdržanost uopšte niti pokazuje ,niti praktikuje?! Postaviti barikade ,povući porodice sa decom i starima ,pa da dobićemo tenkove i našu vojsku do administrativne granice. Živela Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija