• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.01.2023

09:54

SINIŠA MALI: U jednoj maloj Srbiji pokazali smo da smo bolji i uspešniji od mnogo većih od nas!

printscreen

Politika

SINIŠA MALI: U jednoj maloj Srbiji pokazali smo da smo bolji i uspešniji od mnogo većih od nas!

Podeli vest

Teška je godina bila, svi smo svesni konflikta koji se desio u Ukrajini i energetske krize , ali ja sam zadovoljan jer je Srbija ponovo pokazala svoju snagu, pokazala je jednu pozitivnu energiju- rekao je ministar finansija Siniša Mali gostujući u Novom jutru

 

-Pokazali smo da smo jedinstveni i da umemo da se nosimo sa krizama jer ovo je bila treća godina krize još od korone.

Ali država je opet reagovala kada je trebalo pomoći i privredi i građanima. U novembru smo podigli penzije, danas je prvi januar mi krećemo sa povećanjem plata, 12,5 posto dodatnih povećanja penzije, povećanje minimalne zarade. Idemo sa time da na našem računu budžeta imamo 300 milijardi dinara.

Videli ste inflaciju, ista je novembar i decembar, zaustavlja se i sad očekujemo da će dalje da pada, imamo i grejanje i gasa i struje, sve je mnogo, mnogo bolje nego što smo očekivali.

Pokazali smo energiju, snagu i zato želim da zahvalim građanima Srbije i na poverenju koje su nam ukazali na izborima koji su bili prošle godine. Srbija je pokazala da je naučila da pobeđuje u onome u čemu do sada nije pobeđivala, ekonomija , privreda, nova radna mesta. Mi imamo rekordno nisku nezaposlenost, imamo rekordne strane investicije, gradimo metro u Beogradu, auto puteve, gradimo bolnice, gradimo škole.

Ako pogledate ostale zemlje, na primer Nemačku, nemaju ni lekova u apotekama, imaju ogromnih problema, pitanje da li će imati struje, grejanja. Kod nas u Srbiji, u jednoj maloj Srbiji pokazali smo da smo bolji i uspešniji od mnogo većih od nas - rekao je Siniša Mali u Novom jutru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija