• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2023

13:13

POHVALE ZA SRBIJU! Parlamentarna skupština Saveta Evrope pozdravila NAPREDAK u više oblasti

Informer

Politika

POHVALE ZA SRBIJU! Parlamentarna skupština Saveta Evrope pozdravila NAPREDAK u više oblasti

Podeli vest

U Nacrtu rezolucije za Srbiju, Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) pozdravila usvajanje ustavnih amandmana u januaru 2022. godine putem referenduma, kao i pripremu drugih podzakonskih akata, u saradnji sa Venecijanskom komisijom i njihovu implementaciju

PSSE je takođe pozdravila usvajanje izmena i dopuna izbornog zakonodavstva, kao i izbor novog saziva Narodne skupštine u aprilu 2022., za koji je istaknuto da predstavlja saziv većeg političkog pluralizma. 

U vezi sa borbom protiv korupcije, PSSE pozdravlja napredak o kojem je GRECO izvestio, posebno navodeći usvajanje Kodeksa ponašanja koji se odnosi na poslanike. PSSE ohrabruje naše vlasti da usvoje Strategiju za borbu protiv korupcije.

Dokument možete pogledati KLIKOM OVDE, pod tačkom 6.9.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija