• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

20.01.2023

07:00

BIVŠI OFICIR VLADAN VLAJKOVIĆ O NAMEŠTALJCI GENERALU  VBA mora da objavi snimak hapšenja Perišića! On dokazuje da mu je sve namešteno

Politika

BIVŠI OFICIR VLADAN VLAJKOVIĆ O NAMEŠTALJCI GENERALU VBA mora da objavi snimak hapšenja Perišića! On dokazuje da mu je sve namešteno

Podeli vest

Snimak hapšenja generala Momčila Perišića, koji je priveden 14. marta 2002. godine u motelu "Šarić" na Ibarskoj magistrali, jer je navodno odao vojnu tajnu američkom diplomati Džonu Nejboru, ključni je dokaz da je ceo slučaj namešten!

 

Ovo tvrdi bivši oficir Vojske Jugoslavije Vladan Vlajković, koji je juče na konferenciji za novinare zatražio od Vojnobezbednosne agencije (VBA) da objavi taj video-snimak u trajanju od pet minuta. Vlajković je pre više od 20 godina uhapšen zajedno s Perišićem, a sve ovo vreme vodio je privatnu istragu, tokom koje je prikupio pisane, čvrste i materijalne dokaze da je špijunska afera u kojoj je Perišić osuđen na četiri godine zatvora zapravo politički montiran slučaj.
- Prema izjavi Ace Tomića, bivšeg načelnika Uprave bezbednosti Vojske SRJ, koju je dao "Večernjim novostima" 30. maja 2002. godine, postoji snimak celog toka hapšenja u trajanju od pet minuta. Prema slikama iz kriminalističko-tehničke dokumentacije (KTD), jasno se vidi da su slike koje su skidane sa kamere nastale 14. marta 2002. godine u 20 časova i 12 minuta. Snimak je napravio Mile Jovanović, podoficir vojne policije iz 46. zaštitne brigade iz bataljona Vojne policije. Mi smo taj snimak zatražili od sadašnje Uprave policije. Taj video-zapis se po zakonu čuva trajno, ali do danas niko nije želeo da nam ga dostavi, iako se na njemu nalazi sve što je potrebno i nama i tužiocima - rekao je Vlajković.

Čvrst dokaz

Prema izjavi Ace Tomića, bivšeg načelnik Uprave bezbednosti Vojske SRJ, koju je dao "Večernjim novostima" 30. maja 2002. godine, postoji snimak celog toka hapšenja u trajanju od pet minuta
Vladimir Vlajković


Prema njegovim rečima, posebno je zanimljivo da tužilaštvo nikada nije tražilo da im se taj video-zapis dostavi, ali je uprkos tome Perišić osuđen.
- Snimak je krunski dokaz. Logično je da se optužnica potkrepi video-zapisom kao materijalnim tragom sa lica mesta. Tužilaštvu je neko iz Uprave bezbednosti javio da na tom snimku nema apsolutno ništa što bi moglo da okrivi Perišića, nema dokumenata koja je on, navodno, predao Nebojru, jer ih ni nije predao. Na tom video-zapisu se vidi tok hapšenja, ulazak jedinice "Kobra", pretres Nejborove torbe i ličnih stvari. Snimljeno je sve što je iz torbi i džepova Perišića i Nejbora izvađeno na sto. Sadašnjom tehnologijom sigurno može da se sve zumira i da se jasno vidi postoji li neki tajni vojni dokument. Još jednom molim da se javnosti dostavi ovaj video-zapis. Ako treba, raspisaću i nagradu za taj video... Samo da se napokon pokaže prava istina - kazao je Vlajković.
 

Dokument sa fotografija nije vojna tajna!


Kako smo prethodno objavili, Vlajković tvrdi da jedina fotografija sa lica mesta na kojoj se jasno vide sve stvari koje su povađene iz Nejborove torbe pokazuje da je štampani dokument (na slici obeležen strelicom) za koji stoji da je "poverljivi vojni dokument" napisan na engleskom jeziku. Kada se snimak uveliča, čita se numerička oznaka 000894, a kada se prevede vidljivi deo teksta, jasno se vidi da je reč o dokumentu koji je istorijskog karaktera, nastao u Tel Avivu, i odnosi se na Holokaust 1941. godine u Poljskoj!?! Taj dokument je vraćen Nejboru i ne može biti ni govora ni o kakvoj "vojnoj tajni".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Gde su DOS šerifi kojima je očigledno iz nekog razloga smetao Perišić pa mu je napakovana izdaja. Več danima se piše na svim medijim o ovome ali do sada nisam video ni jedan jedini demanti ili makar komentar ljudi koji su garantovano bili upoznati sa slučajem.

Ljubiša

pre 1 godinu

E takva je bila DOS-ovska demokratija... Sklanjaj nepodobne... Perišića, Vuka Obradovića, Djundjića....

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija