• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.03.2023

09:12

Hil: Đinđićeve reči i dela inspiracija i dve decenije nakon njegovog ubistva

Tanjug

Politika

Hil: Đinđićeve reči i dela inspiracija i dve decenije nakon njegovog ubistva

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocenio je da su reči i dela pokojnog premijera Zorana Đinđića i način na koji je nastojao da pokrene ljude inspiracija i danas dve decenije nakon njegovog ubistva

 

- Đinđićeve reči i dela i dalje su inspiracija - rekao Hil za Tanjug povodom dve decenije od ubistva premijera Zorana Đinđića i naglasio da sećanje na to vreme kod njega izaziva i veliku tugu zbog propuštenih prilika.

Hil je dodao da je film "Tako je govorio Đinđić" koji je imao priliku da vidi na njega ostavio dubok utisak.

-Velika tuga, naravno, zato što je tada postojala jedna obećavajuća situacija koja je brzo prekinuta u vreme kada je napredak mogao biti brz. Mislim da je to bilo vreme kada se mogao napraviti napredak. Mislim da je veoma važno osetiti kada je vreme za napredak i pokušati da se tada napravi napredak - rekao je Hil.

Hil navodi i da je u isto vreme osetio veliku inspiraciju zbog onoga što je pričao Đinđić i zbog načina na koji je pokušavao da pokrene ljude.

- Osetio sam se veoma inspirisan njegovim rečima, naporima da ohrabri ljude, da se pokrenu kada mogu, da stvari budu urađene kada mogu. Čak i u ovo vreme, koje je drugačije od tog vremena i koja se ne mogu porediti, doći ćemo do toga da se stvari moraju uraditi i nadam se da ćemo doseći taj trenutak - rekao je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 1 godinu

Iz nekih razloga ja verujem Seselju kada je u pitanju pokojnik.Citam kako se reci Djindjica jos uvek cuju u glavi sefa Srbije Hila i to nam dade za pravo da pitamo sto ga onda ubiste ako vam je bio tako vazan?Sramota nase drzave koja omogucava da nam ovaj priznati srbomrzac svaki dan soli pamet i komanduje sta da radimo.Njegovo delovanje u Srbiji prevazilazi diplomatska pravila i ostavlja gorak ukus nase samostalnosti .Na to kad dodamo da su nam , po novom, Rusi neprijatelji shvatam gde smo i sta smo.Vise ga ima u medijima nego aktuelnog Predsednika.Jadno, neka ide kuci i jede hamburgere.

Jovanka

pre 1 godinu

Ma kada ti kazes! Ko te pusti u Srbiju posle tvog velikog ucesca u bombardovanju nase dece i nas? Napravio si karijeru na nasoj nesreci! Sada si nassai da nam ispiras mozak. Mars NATRAG U TVOJU PROKLETU AMERIKU

Ljubiša

pre 1 godinu

Ima tu i vašeg udela a i Britanci nisu sam deli skrštenih ruku.

emilo

pre 1 godinu

DR ogugu je jednostavno najbolji čarobnjak i pomagač. Moje ime je Loreta Emilio, iz poštovanja prema vama i vašim čarolijama, moram ovo svjedočanstvo objaviti svima. Bio sam kod drugih čarobnjaka, ali nisam vidio nikakve rezultate. Htio sam samo prije doći k tebi, dobio sam najbolje od tebe. Mog bivšeg muža nije bilo godinu dana, a ja sam bila posvuda i drugi čarači tražili pomoć, ali nije bilo rezultata sve dok me moj prijatelj nije upoznao s dr. Oguguom nakon što je ljubavna čarolija završila. Konačno sam dobio poziv od njega. Njegove su čarolije činile čuda i moj se muž vratio pun ljubavi. To je čudo! Iznenada se vratio s cvijećem govoreći da mu trebam oprostiti, bila sam stvarno zapanjena i šokirana kada je moj muž pao na koljena moleći za oprost i da ga primi natrag i to je bilo nakon 48 sati kada je obavio posao i iskreno ljubav i sreća je bila vraćena. Puno vam hvala Dr. Ogugu Za sve koji traže pravog bacača čarolija trebali bi se obratiti DR oguguu na njegovu e-poštu: solutiontempledr@gmail.com, a možete ga i WhatsApp na +2347011196745

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17