• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug, Informer.rs

05.04.2023

12:28

PREKRŠILI SU SVE ŠTO SU MOGLI! Rakić: ZSO je za Prištinu "crvena linija"

informer

Politika

PREKRŠILI SU SVE ŠTO SU MOGLI! Rakić: ZSO je za Prištinu "crvena linija"

Podeli vest

Komentator Žarko Rakić rekao je danas da je pred Srbijom dug pregovarački proces i dodao da je Zajednica sprskih opština složeno pitanje jer za prištinsku stranu njeno formiranje predstavlja "crvenu liniju".

On je to rekao za Tanjug povodom jučerašnjih pregovora Beograda i Prištine i dodao da smatra da nema ni trunke osnova za toliki optimizam.

- Ovo što je juče postignuto u Briselu, to su neke tehnikalije oko koji je mogao ranije da se postigne neki sporazum, ZSO je složenije pitanje. To je ta crvena linija za Prištinu o kojoj govorimo već godinama - objasnio je Rakić.

Prema njegovim rečima nema pomaka po pitanju formiranja ZSO jer deo međunarodne zajednice koji je priznao tzv. Kosovo za nezavisnu državu, kako on kaže, stoji na stanovištu da Srbija mora da prihvati nasilje od strane Prištine.

- Tu se ništa ne dešava zato što deo međunarodne zajednice koji je oteo deo teritorije Srbije i proglasio za nezavisnu državu i dalje stoji na stanovištu da Srbija mora da prihvati to njihovo nasilje, pri tome su prekršili sve što su mogli da prekrše, ne žele čak ni da pomognu da se ostvare sporazumi čiji su oni garanti, odnosno dva Briselska sporazuma koja propisuju stvaranje ZSO - izjavio je Rakić.

Na pitanje da li će optužnica protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa okončati njegovu političku karijeru, Rakić je rekao da će ona imati suprotan efekat i dovesti do rasta njegovog rejtinga.

Rakić je ocenio da je cilj podizanja optužnice protiv Trampa da se onemogući njegova kandidatura na predstojećim predsedničkim izborima, jer kako on kaže, demokrate u ovom trenutku nemaju ozbiljnog protivkandidata koji bi bio konkurentan Trampu.

- Mislim da u ovom trenutku on nema ozbiljnog protivkandidata. Demokrate koje su sada na vlasti se toga najviše plaše i upravo zato pokušavaju da ga pre izbora ili u ranoj fazi potpuno eliminišu kako bi imale veće šanse na predsedničkim izborima - rekao je on.

Rakić je zaključio da će Tramp iskoristiti podizanje optužnice kako bi dobio na popularnosti i kako navodi sagovornik Tanjuga "pretvorio na prvi pogled tešku situaciju u dobitničku poziciju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija