• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

10.04.2023

07:15

NAJSTRAŠNIJE LAŽU, TVRDE DA SU META PROGONA! Vučićević: Ako sam u nečemu uspeo odlaskom u zatvor, onda je to što sam do kraja ogolio licemerje žute ološ elite!

Zoran Sinko i Aleksandar Jovanović

Politika

NAJSTRAŠNIJE LAŽU, TVRDE DA SU META PROGONA! Vučićević: Ako sam u nečemu uspeo odlaskom u zatvor, onda je to što sam do kraja ogolio licemerje žute ološ elite!

Podeli vest

Zatvorska kazna zbog verbalnog delikta za Dragana J. Vučićevića potpuno je raskrinkala strašne laži takozvanih "nezavisnih medija", a glavni i odgovorni urednik Informera ističe kako je time postigao da ogoli sve licemerje tzv. žute ološ elite.

- Ako sam u nečemu uspeo odlaskom u zatvor, protestom protiv postojanja krivičnog dela uvrede i nakaradne sudske prakse na osnovu koje se na robiju ide i zbog izrečene istine, onda je to što sam zaista do kraja ogolio strašno licemerje žute ološ elite! Pogledajte kako već danima prave od sebe žrtvu. Zašto to rade? Zato što su shvatili da su provaljeni, da je puklo narodu pred očima i da se sada jasno vidi istina - sada je svima potpuno jasno ko je žrtva u ovoj 'strašnoj', kako je oni zovu, 'Vučićevoj diktaturi'. Njima dlaka s glave ne fali, njima niko na senku ne sme da stane, a na robiju idu oni koji podržavaju Vučića!

Ovo je juče rekao glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, koji je zbog krivične presude za uvredu na osnovu tužbe bivšeg urednika TV N1 Jugoslava Ćosića, pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora.

Vučićević je, podsećamo, u Centralni zatvor otišao u prosli ponedeljak 3. aprila i odmah započeo štrajk glađu zahtevajući da se sprovede revizija postupka u kojem je osuđen i da se dekriminalizuje uvreda.

Vučićevićeva supruga Marija je trećeg dana njegovog boravka u zatvoru samonicijativno platila novčanu kaznu od 200.000 dinara, i glavni urendik našeg lista je pušten na slobodu. Vučićević je i nakon toga nastavio borbu za svoje zahteve.

 

Išli bi do Brisela

Zatvorska kazna zbog verbalnog delikta za Dragana J. Vučićevića potpuno je raskrinkala strašne laži takozvanih 'nezavisnih medija' koji su, da bi to sakrili, pokrenuli prljavu kampanju glumatajući žrtve. Kao povod za to poslužio im je video-prilog emitovan na TV Pink i na portalu Informera, a u kome se prikazuje kako oni najstrašnije vređaju političke protivnike, lažu i prete svima koji im nisu po volji.

Tako je Marko Vidojković, jedan od voditelja na portalu 'Nova', predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću psovao majku i to direktno u TV kameru!?!

- Vučić kaže da mu RTS liči na N1. Jel ti liči na našu emisiju pi*ka ti materina ona odvratna? Jel' ovo čuješ, a? Da ti se neko ovako obraća, luda budaletino jedna! - vikao je Vidojković u 'emisiji' emitovanoj septembra 2021. godine.

Predsednik Srbije ga za te uvrede nije tužio ni prekršajno ni krivično.

Vidojkovićev kolega Nenad Kulačin je čak optužio Aleksandra Vučića za smrt novinara Vladana Radosavljevića, kojeg su u januaru 2023. do smrti izgrizli psi na Kosmaju, i to samo zato jer se predsednik Srbije dva dana pre tog tragičnog događaja fotografisao sa svojim kućnim ljubimcima u Beogradu!?! Da skandal bude veći, nijedno novinarsko udruženje nikada nije osudilo ove sumanute optužbe na račun predsednika Srbije!?

-  Oni nijednu tužbu nemaju, nijednu krivičnu prijavu, niko od njih nije osuđen ni za šta! Ne daj Bože da je neko od njih dobio poziv za zatvor, ili da je pozvan na samo dva sata razgovora ili da je zadržan nekoliko sati u policiji! Pa to bi bio skandal do Brisela, do Ujedinjenih nacija! A ja sam žigosan za ceo život kao kriminalac jer sam rekao istinu o njima!?! Danas evo idem u policiju da me uvedu u krivičnu evidenciju kao osuđenog kriminalca, tako da je valjda jasno ko je ovde i danas žrtva - rekao je Dragan J. Vučićević koji je osuđen i po krivičnoj prijavi novinarke N1 Žakline Tatalović, a sve zbog navodnih 'uvreda na Tviteru'.

- Osuđen sam jer sam jer sam Žaklini na Tviteru napisao da je debelica!?! I za to sam osuđen krivično!  Osuđen sam prvostepeno i zato što sam lokalnom funkcioneru Dveri rekao da je ludak i bolesnik komentarišući to što je on pozvao na silovanje žena i ćerki 'ljudi bliskih SNS'!?! Čekajte, on preti da će mi silovati ćerku, ja mu kažem da je lud i ja sam kriv, ja sam krivično osuđen!?! - ogorčen je Vučićević koji podseća da je nedavno u 'Danasu' objavljen i tekst 'Nejaki mozgovi na RTS-ovom nakovnju', u kome su 'nezavisni i profesionalni novinari' opravdavali bombardovanje zgrade RTS-a i ubistvo šesnaest radnika Javnog servisa tokom NATO agresije 1999. godine!!!

- Oni kažu i da je super što je bombardovan RTS?! Na to niko nije reagovao dok se nije oglasio predsednik Vučić, kao da je to njegov posao. Gde su svi ti sa Nove i N1, gde su UNS i NUNS? Da li je moguće da je njima 'kul' što se piše da je opravdano bombardovan Javni servis? Njima je super kad sam ja u zatvoru, radovali su se, pisali su da žele da tamo ostanem zauvek. A kada neko stavi ogledalo ispred njih, kad se otkrije šta oni i kako oni rade onda kažu da je u pitanju hajka. Ko vodi hajku? Vi sami protiv sebe? Da li je profesionalno kada neko u kameru psuje predsedniku majku, je l' to novinarstvo? Je l' to po vasim pravilima i statutima? - pita Vučićević.

Šuplja priča

Komentarišući licemerje takozvanih 'nezavisnih medija' koji izigravaju žrtve dok bez imalo obzira psuju i vređaju koga god stignu, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je to upravo dokaz koliko je njihova priča o 'Vučićevoj diktaturi' prazna i šuplja.

- To je sve samo propagandna izmišljotina sračunata kako bi se diskredovala vlast i mediji koji je manje ili više podržavaju. U zemlji u kojoj je dozvoljeno bukvalno sve reći, u državi gde vlast navodno, kako hejteri kazu, sve kontroliše, pravno i moralno se sankcionišu samo provladini mediji i novinari, dok opoziciona prljava medijska mašinerija radi kao podmazana. Oni će nastaviti tako da pričaju jer je tako najlakše i uz to odgovara prozapadnim krugovima da pritiskaju Srbiju zbog Rusije i Kosova. Demokratija i sloboda medija je paravan jednima za prenemaganje, a drugima za pritisak i iživljavanje - zaključuje Stanković.

Marko Matić, analitičar

Sada se jasno pokazalo licemerje onih kojima je sve dozvoljeno, a koji svaku kritiku na svoj račun predstavljaju kao nedozvoljene napade i pritiske. To je, nažalost, cena političkih ustupaka prema takvim medijima i odsustva ozbiljnijeg rada na podizanju nivoa medijske pismenosti našeg stanovništva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera rogonja

pre 1 godinu

Ma ti si genije kao i Zeljko.Treba vam dati nobelovu nagradu.

napredni beskičmenjak

pre 1 godinu

Glavni vođin dupelizac dreči kao babuni u teranju ?

Pera

pre 1 godinu

A jel ne moze van zatvora da se strajkuje gladju?

Ena

pre 1 godinu

Za izgovorenu reč novinar ne sme da ide u zatvor.

Miljan

pre 1 godinu

Olosi,posalalo postenog coveka u zatvor jos o njemu pisu lazi!

keeeeee

pre 1 godinu

Jebeni cirkusant iz vucicevog šupka. Vidio je da ce ga u zatvoru karati u tu staru bulju i one mlohave cice hahaahaha pravi četnik.

Rade

pre 1 godinu

Umesto da robijaju oni koji ne podržavaju Vučića, po kazamatima žute ološ elite su pošteni nezavisni novinari koji ga podržavaju. Nadamo se da će se to uskoro promeniti, pa ko ne podrži javno Vučića - pravac u logore.

Mrkvica

pre 1 godinu

Većeg ološa od tebe nema. Propo ti plan da postaneš šou zvezda. Jedino ti ostane da se prijaviš u zadrugu pa da sa ostalim budalama i sa mitrovićem prodaješ maglu. Kretenu i bitango

zoran

pre 1 godinu

Majmun pobegao iz zatvora ... hahaha ... epohalna kukavica, pokvarenjak i đubre.

Drndoje

pre 1 godinu

Гњида ће увек бити гњида, говно ће увек бити говно, љига је увек љига а непревазиђен је "главни уредник" Информера

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija