• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2023

09:03

SRBI JEDINSTVENIJI I SLOŽNIJI NEGO IKAD! Kurti u svoje kontejnere može da ubaci samo đubre!

Informer

Politika

SRBI JEDINSTVENIJI I SLOŽNIJI NEGO IKAD! Kurti u svoje kontejnere može da ubaci samo đubre!

Podeli vest

Na severu Kosova i Metohije u sedam časova "otvoreni" su glasački kontejneri za Kurtijeve lokalne izbore, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijalnih jedinica policije. Srbi sa severa KiM su jedinstveniji i složniji nego ikad u nameri da pokažu celom svetu da neće učestvovati u cirkusu Prištine

 

Ulice su kako javljaju reporteri Kosova onlajna potpuno prazne, a osim policajaca koji se nalaze pored kontejnera, džipova Kfora i novinara nema nikoga. 

U naselju "Tri solitera" u Severnoj Mitrovici smeštena su dva kontejnera za glasanje koja menjaju biračko mesto 3805D gde je tokom prethodnih izbora pravo da glasa imalo 10.000 Srba.

Srpska lista je još ranije pozvala narod na severu Kosova da bojkotuje izbore, koje, kako su naveli u saopštenju, organizuje Aljbin Kurti 23. aprila u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Iz Srpske liste su tada poručili građanima da danas ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije režima Aljbina Kurtija, čiji je, dodaju, jedini cilj da sprovođenjem ovih izbora protera Srbe sa severa Kosova i Metohije.

U Leposaviću glasački kontejneri nisu smešteni u okruženju kod policijske stanice kako je ranije bilo najavljeno, već pored magistralnog puta, a policija ne dozvoljava novinarima ulazak u iste.

Ulice su puste, vidljivo je prisustvo policije kao i Kfora, ali se mogu videti i crni džipovi u kojim se ne nalaze ni pripadnici policije, ni Kfora.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 1 godinu

Srbe na KiM neće niko ucenjivati, posebno ne Kurtijevi banditi kontejnerskim izborima. Braćo Srbi, niste sami! Ne nasedajte na provokacije, ostanite mirni i dostojanstveni.

Jovan

pre 1 godinu

Naravno da srpski narod sa KiM bojkotuju izbore ne izlaskom na glasanje, cak nema ni jedne srpske liste jer izbori nisu legitimni

Marija

pre 1 godinu

Srbi danas bojkotuju izbore na KiM jer je to jedino ispravno.

Ivana

pre 1 godinu

Srbi su slozan narod, a danasnji izbori su tu da to i pokazu. Bojkot je resenje, nijedan Srbin nece izaci na izbore.

Caca

pre 1 godinu

Samo sloga Srbina može da spasi nepravde,a Srbi su složni i jedinstveni,i samo tako pobeđuju!

Ruza

pre 1 godinu

Srpski narod na KiM nece da naseda na Kurtijeve provokacije, oni su slozni!

Zoro

pre 1 godinu

Kakva farsa kakva sprdnja.Ovo je zalosno sta je Evropa dozvolila da Kurti radi

Zvezdica

pre 1 godinu

Kontejneri obično služe za odlaganje smeća, a Srbi na Kosovu nikada neće pristati na Kurtijeve ucene.

vlajko

pre 1 godinu

Kurti na kraju izbora videce da su Srbi bili slozni i da nisu izasli na te tzv izbore.

Nata

pre 1 godinu

Наравно да Срби неће учествовати у срамним Куртијевим изборима. То је лажна држава и лажна демократија, а Србима је лажи преко главе.

Jovan

pre 1 godinu

Nema glasanja dok ne promene odnos prema nasem narodu

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Kurti najveći ološ , staće se njegovom teroru na put.

Ana

pre 1 godinu

Nas narod je uvek slozan, uz Vucica cemo uvek napredovati i drzati se zajedno.

Nataša

pre 1 godinu

Kurti u svoje kontejnere može da ubaci samo đubre!

Nataša

pre 1 godinu

Na severu KiM u sedam časova "otvoreni" su glasački kontejneri za Kurtijeve lokalne izbore, koje bojkotuju Srbi zbog neispunjavanja zahteva o hitnom formiranju ZSO i povlačenju specijanlih jedinica policije.

Nataša

pre 1 godinu

Srbi sa KiM su složeniji nego ikada u nameri da pokažu celom svetu da neće učestovati u cirkusu Prištine!

Petar

pre 1 godinu

Mala izlaznost, birački odbori isključivo sastavljeni od albanaca, izbori bez Srba, demokratije bez.

Ena

pre 1 godinu

Kurti i njegovi pajtaši imaju podršku Evrope da sprovedu - "KONTEJNER DEMOKRATIJU" bez ikakve kontrole. Srbi nikad neće pristati na ucenu.

Saruman

pre 1 godinu

Na nelegitimne izbore niko od Srba ne treba da izađe

Jela

pre 1 godinu

Srbi treba da ostanu jedinstveni i dosledni u svojoj nameri na bojkot najsramnijih izbora u istoriji demokratije!

Zex

pre 1 godinu

Nametanje Kurtijevih neligitimnih izbora neće proći kod Srba na Kosovu i Metohiji

Ebi

pre 1 godinu

Srbi na KiM ujedinjeni povodom izbora, koji se održavaju na svojim prostorima, jer neće da se omalovažavaju i glasaju u kontejnerima.

Mina

pre 1 godinu

Na kulturan i demokratski način su Srbi pokazali šta misle o izborima. Bojkot je odgovor koji zaslužuje Kurti. Nema reči a poruka je jaka i jasna.

Jelena

pre 1 godinu

Ogromno bravo i ogroman respekt za našu braću Srbe na KiM. Ujedinili su se i svi su ko jedan. A Kurti nek baci smeće u kontejnere jer oni zato i služe.

Jasna

pre 1 godinu

Ujedinjeni možemo sve. Ujedinjeni ćemo se izboriti za sve i za nas mir.

Zoza

pre 1 godinu

Srbi neće nasesti na Kurtijeve manipulacije sa nelegitimnim izborima

Lola

pre 1 godinu

Na nasilan način Kurti hoće da okupira u mestima gde žive Srbi.

Miki

pre 1 godinu

Srbi su pokazali sta misle o ovim izborima! Naravno da na iste nece izaci!!

Markos

pre 1 godinu

Na kraju dana tako ce i biti samo djubre ce ostati

Jelena

pre 1 godinu

Srbi na KiM si pokazali kako su složni svaka čast

Pavle

pre 1 godinu

Srbi na KiM s pokazli da Kurti ne može da nikom nameće svoju volju

Borivoje

pre 1 godinu

Srbi na KiM su pomazali koliko su jedinstveni i koliko nije mogao Kurtijev režim da utiče na njih

Sara

pre 1 godinu

Srbi su složan narod, neće pristati na ovu sramotu od izbora, totalni bojkot, bravo.

nevena

pre 1 godinu

Kontejneri su za đubre tako da đubre đubretu.

Anka

pre 1 godinu

Neka se Kurti pokupi sa svojim prijateljima i neka se vrate odakle su došli! Srbi su i danas pokazali koliko su složni !!

Pavle

pre 1 godinu

Srbi su se ujedinili i slozno su bojkotovali ove lazne izbore u reziji Kurtija i dela medjunarodne zajednice. Jezik ultimatuma i pretnji nikad nece proci kod Srba.

Vojko

pre 1 godinu

Ovo je najveća bruka u istoriji moderne Evrope.Srbi im ovo neće zaboraviti isto kao i bombardovanje.

Ilija

pre 1 godinu

Snažno podržavam odluku Srba sa KiM da bojkotuju lokalne izbore organizovane od strane Prištine. Time pokazuju da ne priznaju nasilnu aneksiju Kosova i Metohije, kao ni nelegitimne i diskriminatorske izborne uslove koje im je ponudio režim Aljbina Kurtija.

Jakov

pre 1 godinu

Srbi sa KiM su hrabri i jedinstveni u svom odbijanju da budu deo cirkusa Prištine. Oni znaju da bi njihovo učešće na ovim izborima značilo priznavanje nelegitimne vlasti koja ne garantuje prava srpske zajednice i koja ne poštuje sporazume koje je potpisala sa Srbijom. Stoga, pružam punu podršku Srba sa KiM u njihovom bojkotu ovih izbora.

Tanja

pre 1 godinu

Srbi na Kosovu i Metohiji imaju jednog Predsednika Vučića. Oni neće izaći na izbore lažne države

Đorđe

pre 1 godinu

Solidarnost Srba sa KiM koji su se odlučili da ne učestvuju na lokalnim izborima je zaista inspirativna. Pokazujući jedinstvo i odlučnost u svojim zahtevima za poštovanjem svojih prava, Srbi na KiM su dokazali da se neće dati zastrašiti i da se neće povinovati lažnim izborima organizovanim u cilju ugrožavanja njihovih interesa.

Petar

pre 1 godinu

Ovo je još jedan dokaz da Srbi na KiM ostaju privrženi svojim principima i da se neće odreći svojih prava i sloboda bez demokratske i mirne borbe. Ovo jedinstvo u borbi za zaštitu svojih prava je važan korak ka ostvarenju legitimnih političkih i egzistencijalnih ciljeva Srba na KiM.

Ljubiša

pre 1 godinu

Ovo je vreme da se međunarodna zajednica posveti rešavanju problema Srba na KiM, koji su decenijama izloženi diskriminaciji i nasilju. Ovaj bojkot izbora je samo jedan od načina na koji Srbi na KiM traže da se njihovi glasovi čuju i da se poštuju njihova prava kao etničke zajednice u regionu.

Bojana

pre 1 godinu

Podržavam odluku Srba sa KiM da ne izađu na ovakve izbore, jer je očigledno da se ne poštuju njihova prava i da su uslovi za fer i demokratske izbore daleko od ispunjenja. Na ovaj način Srbi pokazuju jedinstvo i solidarnost u borbi za svoja prava i slobodu.

Biljana

pre 1 godinu

Nepriznavanje srpskih prava i konstantno kršenje prava Srba na KiM od strane prištinskih vlasti jasno pokazuje da ovakvi izbori ne mogu biti legitimni. Zbog toga je odluka Srba da bojkotuju izbore potpuno opravdana i treba ih podržati u borbi za svoja prava.

Katarina

pre 1 godinu

Pozivam međunarodnu zajednicu da prestane da ignoriše kršenje srpskih prava na KiM i da pomogne u rešavanju problema koji su doveli do bojkota ovih izbora. Samo pravedno rešenje koje uvažava srpske interese i prava može doneti stabilnost i mir na Kosovu i Metohiji.

Tasa

pre 1 godinu

Samo sloga svih Srba će spasiti narod od svih problema.

Nina

pre 1 godinu

Umobolnik Kurti na sve načine pokusava da unisti srpski narod na Kosmet

nada

pre 1 godinu

Kosmet je srce Srbije i nikada necemo dozvoliti da Pajac Kurti svoj podmukli plan sprovede.

nidza

pre 1 godinu

Svakodnevno zastrašivanje je deo Kurtijeve diktature nad Srbima na Kosmetu

boris

pre 1 godinu

Srbija će učiniti sve da nas narod ima mir i bezbednost na Kosmetu

Cecilija

pre 1 godinu

Srbi na KiM jedinstveni poslali jasnu poruku Zapadu.

Boki

pre 1 godinu

Svašta naš narod na Kosmet preživljava danas

Baki

pre 1 godinu

Šiptarčinama se od strane zapada očigledno toleriše primena nasilja nad Srbima

bosanova

pre 1 godinu

Srbija nikad nece odustati od svog naroda na KiM

Vesko

pre 1 godinu

међународни званичници заспали и не виде шта Курти ради на КиМ

Dragan

pre 1 godinu

Propala je suluda zamisao Kurtijevih terorista, Srbi su pokazali jedinstvo zahvaljujući prvenstveno mudroj politici mira predsednika Vučića.

Anica

pre 1 godinu

Bravo! Jedinstvo Srbina spasava! Jako sam ponosna na nas narod

Andrija

pre 1 godinu

Nas narod je pokazao jedinstvo i zaista sam ponosan. Po svemu sudeći izostala je Kurtiju i podrška njegovog naroda, e sad nek se dobro zapita.

Jela

pre 1 godinu

Srbi dosledni i jedinstveni protiv zlikovaca Kurtija i njegovih sramnih izbora

Aco

pre 1 godinu

Cirkus i sramota Priština kao i ovih velikih sila koji podržavaju politiku Kurtija.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija