• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2023

10:36

ZATO ĆU 26. MAJA DOĆI NA SKUP I PODRŽATI SRBIJU! Mama-Ratnica: Lečenje u inostranstvu je pre 10 godina bilo nešto o čemu se moglo samo sanjati!

Informer

Politika

ZATO ĆU 26. MAJA DOĆI NA SKUP I PODRŽATI SRBIJU! Mama-Ratnica: Lečenje u inostranstvu je pre 10 godina bilo nešto o čemu se moglo samo sanjati!

Podeli vest

Mama ratnica Mina Mijailović, čije je dete boluje od teške bolesti i leči se u inostranstvu, obratila se celoj naciji, javno podržala narodni skup 26. maja 2023. godine i rekla da će tada sigurno doći.

Mina je u svom pismu saopštila da država sada brine o svom narodu i da je moguće lečenje dece u inostranstvu zahvaljući mogućnostima koje su stvorili. 

"Većina roditelja ne zna kako zaista izgleda briga o bolesnom detetu - ne mislim na onu decu koja imaju prehladu, ili bilo koje izlečivo stanje, već mislim na one sa stvarnim, hroničnim, retkim, ponekad i fatalnim bolestima.

Često se govori o tome da država nije posvećena tom problemu, da nema stručnjaka ni finansijskih sredstava. Širenje neistina o tome, dovodi nas u situacije koje su mukotrpne, često i sa fatalnim ishodima.

Foto: Informer

Lečenje u inostranstvu je pre 10 godina bilo nešto o čemu se moglo samo sanjati. Država je sve većim ulaganjima u istraživanje retkih bolesti i odlazak dece na lečenje u inostranstvo uspela da pomogne porodicama. Svaki uloženi trud, prvo nas kao roditelja, učenje, saradnja i pravilno informisanje vodi ka uspehu.

Istina je da država šalje decu na lečenje. Preko 630 miliona dinara je do sada uloženo u lečenje pacijenata u inostranstvu. Fond se trudi da svoj deci i njihovim roditeljima pruži najbolje uslove lečenja i odgovarajuću ustanovu kako bi se svako dete vratilo srećno, bezbrižno i bez trauma. Sam proces je pravilnikom propisan da svako dete čija se bolest ne može lečiti u Srbiji, može se lečiti u inostranstvu i za to postoje jasna pravila. Postoji i protokol za hitne slučajeve, koji najugroženijoj deci ubrzava proces za prevoz u inostranstvo i na raspolaganju je avion Vlade Srbije.

Jedan od načina da se borite za svoje dete, jeste da znate koja su njegova prava, a danas je to moguće.

Mesto na kojem treba da tražimo prava za našu decu jesu institucije, ne ulica!

Zato ću 26.05.2023. godine podržati Srbiju "Srbiju koja čuva institucije", poručila je Mina Mijailović mama ratnica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija