• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.05.2023

10:39

LESKOVAC, JABUKOVAC, VELIKA IVANČA... Brnabić podsetila na tragedije nakon kojih nije bilo ostavki i političkih progona: Niko nije upirao prstom na nekoga

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

LESKOVAC, JABUKOVAC, VELIKA IVANČA... Brnabić podsetila na tragedije nakon kojih nije bilo ostavki i političkih progona: Niko nije upirao prstom na nekoga

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana brnabić je podsetila na slučajeve masovnih ubistava, za koje niko nije nudio ostavke, niti pozivao na proteste, a naročito niko nije upirao prstom na nekoga.

Ana Brnabić je u Supštini Srbije govorila o stravičnim tragedijama, posle kojih nije bilo politizacije:

- U Leskovcu je 2002. počinjen masovni zločin u kojem je ubijeno sedmoro, uglavnom mladih ljudi, 2007. Jabukovac - devetoro ubijenih, 2013. Velika Ivanča 13 ubijenih, a niko, nijedna partija, niko nije uperio prstom u bilo koga sa rečima "vi ste krivi". Niko nigde u svetu, do ovih sada tragedija, pristojni ljudi ovo ne mogu da urade, da se to koristi za političke proteste. To se nikad i nigde nije dogodilo u svetu. Ovo je presedan, da se za to optuži jedan čovek i politička stranka, to je relativizacija, vas rešenje i uzrok ne zanimaju, već samo želite da politizujete ovo. Ja ljudski ne razumem kako je to moguće - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije je zatim uporedila brojeve nastradalih u porodičnom nasilju kroz godine:

Jasno je naravno da delu opozicije nije stalo niti do žrtava, niti do bezbednosti dece, već samo do sopstvene promocije i politizacije tragedije u cilju progona i sloma Aleksandra Vučića, a sa njim i države Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hapsićemo vas kao najgore krim

pre 1 godinu

Ovaj put su stradala deca, srpska deca degenerici! Boli vas kurac za njih, jer vam je bitan samo krvavi novac Aleksandra Vidojevića Rošavog i bratije.

Ana

pre 1 godinu

Šta više hoćete od Gašica, da ide od kuće do kuće i vaspitava vam decu??? Okrenite se svojoj deci a ministra ostavite da radi svoj posao! Podrška ministru Gašiću!

Jana

pre 1 godinu

Tragedije ne treba politizovati, već treba raditi na njihovom sprečavanju što se čini pooštravanjem mera.

Ljilja

pre 1 godinu

Šta kaže opozicija na ove masakre što su se dogodili u vreme njihove vlasti??? Da li su se tada bunili i išli u borbu protiv nasilja??? Da li je tada neko od njih podneo ostavku?? Kakve su njihove tada bile mere,šta su preduzeli? Je li mogu da nas podsete?

Mia

pre 1 godinu

Tada su se pravili ludi a sad im kao nesto ne odgovara. Nece moci.

Bora

pre 1 godinu

Nije, zato sto se tada nisu setili, a sad opozicija ne bira sredstva.

dane

pre 1 godinu

Brnabiv jee porauila argumentima ove diletante iz opozicije!

Sonja

pre 1 godinu

Sve se to desilo i tugovali smo na miru, nikoga nismo terali da se izjasni da je kriv i odgovoran za tudje postupke.

Nenad

pre 1 godinu

Lepo vam kažem sve je pod velikim nadzorom sve se gleda šta i ko radi.

Milica

pre 1 godinu

Tragedije i losa desavanja nisu trenuci kad se misli na sopstvene interese,na podele,na rasprave. Takve stvari trebaju nas sve ujediniti kako bi prevazilazili takve teskoce i kako bi nasa drzaba bila bezbedno mesto za sve nas!

Kalkulant

pre 1 godinu

To je licemerstvo opozicije i dupli arsini

Goran

pre 1 godinu

Opozicija je politizovala dva tragična događaja koja su nas zadesila a sve sa ciljem da sruše Vučića i unište Srbiju.

NoLe

pre 1 godinu

Najlakse je traziti krivca u drugima. Koliko se ja sećam kod opozicije je bilo mnogo nasilja. Čak se i u kuce bivših zena ulazilo.

Novica

pre 1 godinu

Tada su neki ćutali i pravili se mnogo pametni i stručni

Zoran

pre 1 godinu

Jedini krivac za tragediju je počinioc koji će da odgovara za svoje postupke.

Gaga

pre 1 godinu

Svaljivanje krivice na bilo koga kada se dese takva užasna ubistva je opoziciona politička mahinacija. Oni nisu mogli da sačekaju da prođu dani žalosti povodom ubista te nevine dece, već su odmah hteli da lešinare. Jadnici bedni.

mane

pre 1 godinu

Nikada niko nigde nije politizovao neku tragediju na nacin kako to radi opozicija!

Ns

pre 1 godinu

Kad je bio masakr u Jabukovcu tad niko nije optuživao državu

tanja

pre 1 godinu

Narod u takvim situacijama treba da pokaze jedinstvo a ne da blokira mostove i maltretira druge ljude!

Milka

pre 1 godinu

Nigde u svetu ovakve strasne tragedije se ne mogu predvideti, kriviti vlast za ovako nesto je banalno ono sto vlast moze da uradi jeste da preduzme odredjene mere da bi se mogucnost ponavljanja svela na minimum sto je nasa drzava i uradila.

Sudija Ris

pre 1 godinu

Opozicija zaboravlja tragedije koje su se dogodile u vreme dok su oni bili na vlasti

Olja

pre 1 godinu

Bilo bi normalno da se ujedinimo posle velikih tragedija a ne da se pravi mržnja i da se poziva na nasilje kao što radi opozicija.

Milenko

pre 1 godinu

Organizatori protesta, opozicija, žele rušenje Vučića preko ulice jer ga na izborima ne mogu pobediti. Oni su zlobni i spremni na nasilje, maltretiranje, upade kako bi svoj cilj i ostvarili.

Ns

pre 1 godinu

Masovno ubistvo je bilo i u Ivanči, pa opet bivša vlast ćutala o tome niti je ko upirao prstom u njih

Andjelka

pre 1 godinu

Sad im je Vucic kriv i kad greje sunce u kad pada kiša.

Joca

pre 1 godinu

Jasno i glasno kažite premijerko sve i treba. Tragedije koriste za jeftine političke poene. Sramota da bude opoziciju. Nisu puštali fotelje za vreme tragedija u to vreme a našli su da komentarisu Vas

Ns

pre 1 godinu

Bilo je masovnih ubistava za vreme bivšeg režima. Ne sećam se da su tad nešto preduzeli povodom toga

Maja

pre 1 godinu

Dešavala su se masovna ubistva i pre ove vlasti, ali niko nije tražio ostavke ministara i niko nije napadao predsednika. To čak ne rade ni u drugim državama!

Jovan

pre 1 godinu

Nije pitanje politike, stvar je složena i pitanje je naseg drustva

Ns

pre 1 godinu

Niko nije progonio bivsu vlast kada su se događale velike tragedije

Nadežda

pre 1 godinu

Нема опозиција људскости у себи, зато је тако.

Ns

pre 1 godinu

Ako je za opoziciju Vučić kriv za ove tragedije, što je apsurd, ko je onda kriv za tragedije koje su se desile dok su oni bili vlast?

Dusan

pre 1 godinu

Te tragedije su se nažalost dogodile i taj narod niko ne može da vrati. Ali u pravu je predsednica Vlade, tada niko nije odgovarao za to.

Ns

pre 1 godinu

Jadno je to čime se opozicija bavi. Ovakve tragedije niko nije mogao da predvidi.

Role

pre 1 godinu

I ranije su se dešavale tragedije, ali nikad nije bilo političkih progona zbog toga.

Ns

pre 1 godinu

Država je preduzela sve mere u ovoj situaciji da bi suzbila nove zločine. Dok bivša vlast povodom toga nikada nije ništa uradila svojevremeno

Ivan

pre 1 godinu

Kako se brzo zaboravi sta se sve desavalo ranije a niko tad nije trazio ostavke ministara i drugih lica.

Tea

pre 1 godinu

Lično sam mišljenja da niko ne može da bude odgovoran za nečija nedela i izbore. Niko nikome neće da stavi pištolj u ruku i kaže pucaj. Van svake pameti je kriviti određenu osobu za tragediju koja je zadesila Srbiju 3. I 4. maja. Posebno ne ljude koji su dali sve od sebe da se u tim trenucima uhvate počinioci zločina, a i preduzeli sve mere kako bi se ovakve stvari u budućnosti izbegle.

Ns

pre 1 godinu

Bilo je uzasnih tragedija i za vreme bivše vlasti ali oni nisu marili za to kao što ni danas ne mare

Jana

pre 1 godinu

Kod nas samo opozicija za sve sto se desi u državi krivi vlast i Vucica

Ns

pre 1 godinu

Kada su se strašni masakri događali u vreme kad je opozicija bila na vlasti, niko nije tražio smenu bilo kog funkcionera . A oni danas zloupotrebljavaju ove tragedije

Daca

pre 1 godinu

Sramotno je šta opozicija radi. Roditeljima umrle dece sigurno ne treba sad i ovaj cirkus u režiji ovih levičara i desničara. SRAM DA IH BUDE!

Aleksandar

pre 1 godinu

Opozicija samo ceka da se nesto lose desi u Srbiji da bi okrivila vlast po bilo kom osnovu.. Nasa zemlja nikad nije bila bezbednija i stabilnija!

Mila89

pre 1 godinu

Niko nije upirao prstom zato što ih se nije ticalo.Sada su pohlepni ,žele samo vlast.Ne zanimaju ih ubijena deca.Ovo je samo paravan.

Ns

pre 1 godinu

Ledi mi se krv u žilama pri pomisli na strašna masovna ubistva za vreme bivse vlasti. Oni tada nisu ništa uradili da to spreče. Ništa. Baš ništa.

Marija

pre 1 godinu

Kakve veze ima politika sa trinaestogodisnjakom,gde situirani ,obrazovani roditelji ima veze sa genima sa detetovim ludilom,ne ponovilo se vise.londa je dete bilo iz siromasne porodice bilo bi losi uslovi u zemlji i tako dalje smislili bi oni jos veci scenarijo.

Jelena

pre 1 godinu

I tada se svasta desavalo, ali niko nije pravio proteste kao sada. Sve su svoje prekrivali.

Ana

pre 1 godinu

Za vreme njihove vlasti niko nije trazio ostavke i pravili su se ludi. Sad im nesto ne odgovara i divljaju po gradu,kako da ne!

Sale

pre 1 godinu

Kako se brzo zaboravi sta se sve desavalo ranije a niko tad nije trazio ostavke ministara i drugih lica.

Tanasije

pre 1 godinu

Opozicija iskoristila tragediju koja je zadesila Srbiju samo da bi izazivali nemire i prikupili neki politički poen.

Pele

pre 1 godinu

Ono sto se desvaalo kad je opozcija bila na vlasti, nikad niko nije ta masovna ubistva iskoristo za skupove kao sto oni rade licemeri jedni veliki!

Mila

pre 1 godinu

Sve se koristi za manipulaciju narodom, i ništa im nije sveto.Da li će da protestuju i što pada kiša!!!

Luka

pre 1 godinu

Sve sto su imali su unistili,pa im sad kriv Vučić,opozicija nema argumente,samo lazi i prevare.

Sava

pre 1 godinu

Strasno je da se zlocini koje su izvršili pojedinci politizuju!

Stefan

pre 1 godinu

Ovo što je Brnabićka rekla čist je dokaz da je interes opozicije nešto sasvim drugo, a ne briga o nasilju. Oni jednostavno žele da preuzmu vlast

Milan

pre 1 godinu

Svi smo pogodjeni tragedijom koja nas je zadesila, i svi zelimo da okrivimo nekog za istu. Ali pre svega, pre nego sto uperimo prst u drugoga, trebamo biti svesni da je deo i nase krivice zbog situacije u kojoj nam se nalazi drustvo. Lako je samo prebaciti krivicu na drugog, ali nije i realno.

Tamara

pre 1 godinu

Svi vidimo da opozicija ne bira načine i sredstva da napadne vlast, što je stvarno jadno.

Vera

pre 1 godinu

Najlakše je okriviti sistem, ali važno je raditi na saniranju posledica i sprečavanju povrata.

Tara

pre 1 godinu

E ovo je velika istina, briga opoziciju za ansilje. Ovo je samo njihov način da dođu na vlast nasilnim putem

Vera

pre 1 godinu

Tragedije se ne mogu izbeći nekada šta god da se uradi.

Sara

pre 1 godinu

Opozicija samo želi da zloupotrebi trenutno stanje kako bi došla na vlast

Milena

pre 1 godinu

Opoziciju ne zanimaju nastradali oni koriste tragediju da bi vredjali Vučića i okrenuli narod protiv njega

Tamara

pre 1 godinu

Opozicija apsolutno želi sve da zloupotrebi kako bi se dokopala vlasti

Sara

pre 1 godinu

Sramno ponašanje opozicije, koja kao i uvek misli samo na sebe i svoje interese. Zato i pokreće proteste

Anonimus

pre 1 godinu

Desavale su se tragedije i pre ali tad predsednik nije bio Aleksandar Vucic pa nisu imali razloga da traze ostavke.

Ana

pre 1 godinu

Upravo tako! Uvek je bilo i biće masovnih zločina! Bitno je da država preduzima sve mere kako bi se isti sprečili! Vučić i vladajuća partija se maksimalno trude za bolju budućnost Srbije!

Branislav

pre 1 godinu

Kvazi-opozicija samo izmišlja kvazi-opravdanja za svoje divljanje i pokušaje nasilnog dolaska na vlast, iako su građani na izborima više nego jasno rekli da ih ne žele!

Mila

pre 1 godinu

Dok su bilo na vlasti niko nije protestvovao i trazio smenu vlasti, pokazali su da neznajunda vode drzavu nama treba ovakva Srbija kakva je sada za ponos

Alemdar

pre 1 godinu

Dugacka je lista raznih zlocina za koje niko iz sadasnje opozicije nije odgovarao, nije se divljalo po ulicama, nije se blokirala Gazela. Danasnja opozicija trazi sve suprotno od onoga sto je radila dok je bila vlast.

Anonimus

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vucic je trn u oku sta god da se desi, bilo dobro ili lose.

Violeta

pre 1 godinu

Premijerka Brnabić je potpuno u pravu. Opoziji je samo važno u koga će da uperi prst i da pojedince okrivi za ove stravične događaje koji su se dogodili. Zo je zaista strašno.

Ana

pre 1 godinu

Naravno da će se uvek tražiti način kako smeniti predsednika Vučića.

Bela

pre 1 godinu

Tragedije su se uvek desavale i na nasu zalost desavace se ali nikad niko normalan nije krivo drzavu,predsednika i ministre.

Mina

pre 1 godinu

Opoziciju ne zanima ništa što se dešavalo u njihovo vreme vlasti, interesuje ih samo da ruše i napadaju Vučića.

Brankica

pre 1 godinu

Ma, molim te! Ljudi izašli da odaju poštu stradalima, a opozicioni lešinari se brže-bolje infiltrirali u masu i obmanjuju javnost pričom da je taj narod tu zbog njih!!! Zalost zbog izgubljene dece nema nikakve veze sa njihovom glađu za vlašću!!!

Miodrag

pre 1 godinu

Da,to su zaboravili. Licemeri sad traze ostavke a kad su se veliki zlocini desili u ovimestima samo su pogeli glave.

nedeljko

pre 1 godinu

Strsno je da opozicija od ovakve trgedije pokusava da napravi politicku predstavu i da okrivi vlast. Ako je neko resio da pocini zlocin, taj ce to uraditi, nije vazno koje na vlasti.

Una

pre 1 godinu

Opozicija je nerealna i zeljna vlasti kao i uvek.

Ana

pre 1 godinu

Тада ни тадић ни остали нису помишљали на оставке, што онда нису изашли на улице и тражили оставке њихове?

Tanja

pre 1 godinu

Njima niko nije tražio ostavke za vreme njihove vlasti.

Tina

pre 1 godinu

Па у праву је Ана, тада се нису сетили да протестују.

Sara

pre 1 godinu

Opozicija samo zeli da iskoristi ovaj nemili i tuzan dogadjaj kako bi pridobili politicke poene.

Vera

pre 1 godinu

Klasična politizaciju situacije da bi skrenuli pažnju na sebe. To radi opozicija.

Danka

pre 1 godinu

Да опозицију занимају узроци насиља, да их занима превенција, да су заиста свесни озбиљности момента, не би га до крајњих граница нехумано користили за своје политичке циљеве.

Anka

pre 1 godinu

Opozicija zaboravila kako je bilo za vreme njihove vladavine ili se prave ludi!

Mile

pre 1 godinu

Nije se bivša vlast, a današnja opozicija, setila u vreme svoje vladavine da je neko odgovoran za tragedije.

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija