• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2023

14:24

ĐOKOVIĆ JE POKAZAO KAKO IZGLEDA KADA SRBI SAMI PIŠU ISTORIJU! Šarić: I desilo se ono što se desiti mora

EPA / Printscreen You Tube

Politika

ĐOKOVIĆ JE POKAZAO KAKO IZGLEDA KADA SRBI SAMI PIŠU ISTORIJU! Šarić: I desilo se ono što se desiti mora

Podeli vest

Novak Đoković je sam ispisao istoriju. Novak Đoković je pokazao kako izgleda kad Srbi sami sebi pišu istoriju!

Ovo ističe hrvatski istoričar Goran Šarić u svojoj kolumni koju prenosimo u celosti:

''I desilo se ono što se desiti mora! Iako su se najpodlijim metodama borili protiv njega godinama, zdravog čoveka proglašavali opasnim po svoje bolesne građane, zviždali mu, kažnjavali ga za ono što nije bio kriv, iako nisu mogli podneti da jedan Srbin tako dominira u sportu koji je rezerviran samo za njih, "zapadnjačku gospodu"...

Ništa nije pomoglo, Nole je najbolji od najboljih! Najveći svih vremena, najuspešniji čovek koji je ikad uzeo teniski reket u ruke: 23 Grand Slama, 10 Australian Opena, 7 Wimbledona, 3 US Opena, 3 Roland Garrosa, odnosno sva četiri Grand Slama po najmanje 3 puta... Osvojio je najviše master titula, čak 38, jedini je 2 puta pobijedio Nadala na Roland Garrosu...

Priča o Novaku Đokoviću nije samo priča o najboljem tenisaču svih vremena, jer nisam preterani ljubitelj profesionalnog sporta, modernih gladijatora koji u službi globalizma i korporatizma daju narodu anesteziju po starom rimskom sistemu "hleba i igara". 

Šta god da se krije iza profesionalnog sporta, svi oni koji su se bavili makar i amaterski i mnogo lakšim sportovima od tenisa, znaju koliko truda, krvi, znoja i odricanja stoji iza brončane medalje u školskom natecanju, a kamo li iza prvog mesta u tenisu?!

No, priča o Novaku je daleko važnija i dublja od obične sportske priče. Ono što je kod Noleta za najveće poštovanje nisu samo prezentacije koje pokazuje na terenu, nego još više ono izvan njega.

U vremenima kad su na njegov narod bacali bombe on je trenirao. U vremenima kada je u Srbiji u modi autošovinizam, a u svetu lažni kosmopolitizam, on je javno iskazivao ljubav prema svom narodu, pomagao svim južnim Slovenima koje je uvek smatrao braćom, a i ostalim narodima pokazujući tako pravi kosmopolitski duh. U vremenima kad su globalisti otimali deo Srbije, on je pod svaku cenu branio taj progonjeni narod na Kosovu. 

I najviše od svega, u vremenima kada je pseudoznanost plašila ljude nerazumnim i štetnim merama, on je umesto da kupi potvrdu (a svaki drugi doktor u Srbiji bi mu je dao besplatno), pokazao neverovatan primer časti, poštenja i morala i pristao da podeli sudbinu sa nama ostalim žigosanim time što se nismo dali žigosati.

Jesmo li nešto naučili od Novaka Đokovića? Jesmo li shvatili da je on dokaz da je Srbin nepobediv samo onda kad ima radne navike i moralni kod? Srbi su majstori improvizacije, kreacije, ideje, vica, ali bez duhovnosti, moralnosti i radne etike nikad neće biti ni sena onog što je Nole.

Shvaćamo li da je Novak najbolji od najboljih jer je umesto fast food hrane i otrova iz marketa odabrao organsku ishranu?! Da je nepobediv jer je umesto promiskuiteta i starleta odabrao odanost i vernost svojoj supruzi i porodici?! Da je najveći jer je umesto soroš-woke ideologije odabrao duhovnost, svetosavlje i Kosovski zavet?! Da je najdominantniji jer nije ulagao u kladionice, kocku i kokain, nego u humanitarne akcije?!

Jesmo li shvatila da Srbi nikad neće biti dovoljno dobri Zapadu, koliko god da su bolji od Zapadnjaka? Nole nije čekao njihova odobrenja, pohvale, fondove, nije tražio da mu promene svest, ni napišu udžbenike iz istorije...

Novak Đoković je sam ispisao istoriju. Novak Đoković je pokazao kako izgleda kad Srbi sami sebi pišu istoriju!''
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba!
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba!

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!
Nimalo naivno

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!

Cilj dvodnevne posete premijera Kira Starmera vodećim silama EU, Nemačkoj i Francuskoj, jeste da pomogne Britaniji da se udalji od nestabilnih odnosa prethodne konzervativne vlade sa evropskim saveznicima. Starmer, koji je preuzeo dužnost prošlog meseca, stavio je poboljšanje odnosa u središte svojih napora da podstakne ekonomski rast Britanije.

28.08.2024

19:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28