• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2024

17:37

Bora Đorđević ima posebnu vezu sa ovim selom! Meštani Cekavice mu poručuju: Čekamo te da se družimo ko nekad

Informer

Vesti

Bora Đorđević ima posebnu vezu sa ovim selom! Meštani Cekavice mu poručuju: Čekamo te da se družimo ko nekad

Podeli vest

U selu Cekavica kod Lebana sa zebnjom prate vesti o zdravstvenom stanju frontmena Riblje čorbe Bore Đorđevića i mole se za njego zdravlje. Ovde je, malo je javnosti poznato, roker često dolazio, a jedno vreme je, pričaju, imao i ortački plastenik.

- Molimo se da nam ozdravi i čekamo da nam opet dođe. Spremićemo ono što najviše voli: banicu i kiselo mleko.

Šaca, kako Novicu Kocića od malena zovu, jeca dok se seća velikog prijateljstva sa Borom Đorđevićem, koje je, kao i sva velika, počelo sasvim slučajno:

Foto: prrinstcreen youtube rpr.rs

Novica Kocić Šaca

 

- Cekavčani, čuveni povrtari, 80-ih godina su svoje proizvode prodavali na Palilulskoj pijaci u Beogradu. Tamo, u restoranu "Taš", smo se i upoznali sa Borom, Najpre, Jova Bumbar, pa onda i svi mi ostali. Sa Borom, zbog njegove jednostavnosti i neposrednosti, nije teško biti prijatelj. Mi smo, najpre, bili impresionirani njime kao velikom zvezdom, a onda smo  upoznali Boru - čoveka, koji je uživao u društvu običnih ljudi, seljaka. Nije bio opterećen slavom, uobražen i gledao nas je kao sebi ravne. Teško je bilo ne zavoleti ga - priča Šaca, prenosi rešetka.rs.

Foto: prrinstcreen youtube rpr.rs

Meštani Cekavice su poznati povrtari

 

Prijateljstvo, rođeno u Beogradu, sa godinama je postajalo sve čvršće i prisnije, pogotovo posle prvog Borinog dolaska u Cekavicu.

- Često je dolazio ovde. Sedeo bi s nama ispred prodavnice satima. Interesovao se za naše poslove, povrtarstvo, muke koje nas snalaze. Tih dana, potpuno bi se stapao sa Cekavčanima. Njega su, naravno, svi poznavali, ali i on je poznavao sve. Voleo je naš domaći ajvar i u cugu je umeo da ‘smaže’ celu teglu, a posebno je uživao u banici (pita od sukanih kora) i kiselom mleku. Takvu valjda, ne prave nigde u Srbiji. Uprkos našem negodovanju, spavao je u senu, slatko i opušteno, kako je kasnije pričao - priseća se.

Nekoliko godina, Bora je, u susednom Malom Vojlovcu imao i staklenik, za proizvodnju ranog povrća, koji je podigao zajedno sa nekoliko svojih prijatelja i par meštana.

- Postao je jedan od nas, pa nas je to još više zbližilo. Tako sam i prihvatio posao njegovog ličnog vozača. Šest meseci smo putovali od mesta do mesta, na književne večeri i druženja. Tokom tog perioda, upoznao sam Boru još prisnije. Dobar, jednostavan čovek, bez mnogo zahteva, široke duše. Dugo se nismo čuli, a posle njegovog odlaska u Sloveniju, nismo se ni viđali, ali te godine druženja sa njim, nikada neću zaboraviti. Molim se za njegovo zdravlje - priča kroz suze Šaca.

Cekavčani veruju da će Bora, i iz ove teške bitke, izaći kao pobednik. Poručuju da ga njegovo mesto ispred zadruge čeka, kao i kisela banica sa sirom!

Ne daj se Boro, voli te tvoj jug! - poručuju mu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Milan Đurić ostaje gradonačelnik Novog Sada
Politika

Milan Đurić ostaje gradonačelnik Novog Sada

Odbornici Skupštine Novog Sada, ponovo su izabrali Milana Đurića iz koalicije „Aleksandar Vučić – sutra“ za gradonačelnika, koji je na toj funkciji bio od oktobra 2022. kada je zamenio Miloša Vučevića, aktuelnog premijera Vlade Srbije.

28.08.2024

18:55

Bolje da je ćutala! Novinarka N1 provocirala Vulina, on joj brutalno odgovorio: Vi ste legalista samo kad... (VIDEO)
Politika

Bolje da je ćutala! Novinarka N1 provocirala Vulina, on joj brutalno odgovorio: Vi ste legalista samo kad... (VIDEO)

Koliko god budete poštovali Republiku Srpsku i Srbiju imaćete bolje odnose sa Republikom Srbijom. Koliko god budete smatrali da je Republika Srpska strano telo, da je "genocidna tvorevina", da bi je valjalo zabraniti, da treba ukinuti Dejtonski sporazum, imaćete problem u odnosima sa Srbijom, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin u Republici Srpskoj.

28.08.2024

17:04

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!
Nimalo naivno

Berlin i London napravili dil kakav se pravi jednom u generaciji, pridružiće im se i Pariz! Ovo iz korena menja pravila igre!

Cilj dvodnevne posete premijera Kira Starmera vodećim silama EU, Nemačkoj i Francuskoj, jeste da pomogne Britaniji da se udalji od nestabilnih odnosa prethodne konzervativne vlade sa evropskim saveznicima. Starmer, koji je preuzeo dužnost prošlog meseca, stavio je poboljšanje odnosa u središte svojih napora da podstakne ekonomski rast Britanije.

28.08.2024

19:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set