• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2023

14:49

Vesić: Šteta od poplava na putnoj infrastrukturi u nadležnosti države između dve i 2,5 milijarde dinara

mgsi

Politika

Vesić: Šteta od poplava na putnoj infrastrukturi u nadležnosti države između dve i 2,5 milijarde dinara

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da je, prema procenama, šteta na infrastrukturi koja je u nadležnosti države kao posledica poplava, između dve i 2,5 milijardi dinara.

- Štetu na državnim putevima utvrđujemo i ona će biti kao što sam rekao oko 2.5 milijarde dinara. Sada stižu procene štete od lokalnim samouprava na njihovoj infrastrukturi kako saobraćajnoj tako i na privrednim objektima i poljoprivredi. Pominjala se šteta vrednosti oko 2 milijarde dinara ali verovatno će biti veća. Time se bavi vladin štab na čijem je čelu predsednica Vlade. Vlada je donela odluku da nadoknadi štetu. U koordinaciji smo sa lokalnim samoupravama, videćemo kako će šteta bila nadoknađena - rekao je Vesić za TV Pink.

Ministar je naveo da količina padavina u poslednjih 20-ak dana nije ništa manja od one iz 2014. godine, a Srbija je prošla sa manje štete nego pre devet godina.

- To znači da je urađeno mnogo nasipa, obaloutvrda. Naravno, nije urađeno sve, ali mnogo toga jeste - rekao je Vesić.

U tom smislu, naveo je da selo Adrani, u kojem se urušio most, nije poplavljeno, zahvaljujući obaloutvrdi koju su uradile „Srbijavode“.

Vesić je rekao i da se sada radi devijacija puta, kako bi kroz nekoliko dana profunkcionisao saobraćaj na Ibarskoj magistrali, dok će novi most biti izgrađen u roku od četiri meseca.

Ponovio je da nije bilo štete na Moravskom koridoru, već je samo voda odnela materijal sa jednog od gradilišta, a da je razlog za zastoj u radovima to što je on naložio da „Кoridori Srbije“ svu mehanizaciju stave na raspolaganje ugroženim lokalnim samoupravama.

- Nemam problem sa tim da izađem u javnost i da kažem šta se desilo i kako ćemo to rešiti, ali samo da ne izmišljamo stvari koje se nisu desile - rekao je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija