• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2023

12:00

KURTI HOĆE DA POHAPSI SVE SRBE I DA ZAPALI KOSOVO I REGION! Oglasila se Kancelarija za KiM: Žele da ih proglase kriminalcima, jer im pružaju MIRAN OTPOR!

Facebook/Informer DN

Politika

KURTI HOĆE DA POHAPSI SVE SRBE I DA ZAPALI KOSOVO I REGION! Oglasila se Kancelarija za KiM: Žele da ih proglase kriminalcima, jer im pružaju MIRAN OTPOR!

Podeli vest

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da današnje hapšenje Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice nije slučajno tempirano za jutro posle dijaloga u Briselu i da jasno pokazuje da Aljbin Kurti neće smirivanje tenzija na severu KiM, neće deeskalaciju, već hoće nove krize i tenzije na terenu.

- Pripadnici Kurtijeve specijalne policije uhapsili danas Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice i to samo dan nakon dijaloga u Briselu koji na svaki način sabotira Kurti i uprkos porukama visokog predstavnika za spoljnu politiku Đuzepea Borelja da Priština mora da prestane sa neosnovanim i arbitrarnim hapšenjima - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Ističu da je Nenad, inače radnik komunalnog preduzeća iz Kosovske Mitrovice i otac četvoro dece, "uhapšen jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici Rosu, sa  uperenim automatskim oružjem".

Kako su istakli, Nenadu će preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti obezbeđen advokat i pravna pomoć, a o novom hapšenju odmah su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

- Nenad je osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize na severu Kosova i Metohije, čime Kurti i njegova eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na KiM i proglase ih kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine. Evidentno je da Kurti neće dijalog, ni mir, već želi da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor Kosova i Metohije već i čitav region - naglašeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Esperanza

pre 10 meseci

Izivljavanjem pokusavaju da proteraju Srbe sa KiM.

Zoran

pre 10 meseci

Kurti je bolestan, od mržnje prema našem narodu je poludeo skroz.

Marko

pre 10 meseci

Kosovski policajci idu na goloruke Srbe oružjem i dimnim bombama, a kasnije Kurti hapsi te Srbe, sramota.

Natasa

pre 10 meseci

Kurti nastavlja da stvara tenzije i vrsi nasilje nad Srbima na KiM uprkos nastojanjima medjunarodne zajednice da se situacija smiri.

Slavka

pre 10 meseci

E pa neće moći jer iza Srba sa KiM stoje milioni Srba iz cele Srbije koji će stati uz svoju braću i braniti ono što je oduvek naše.

Marija

pre 10 meseci

Kurti mora prestati sa neosnovanim hapsenjima Srba. Predsednik Vucic ce se dijalogom izboriti za to.

Ana

pre 10 meseci

Kurtijev cilj je da protera Srbe sa KiM, ali u tome nece uspeti.

Maja

pre 10 meseci

Svo Kurtijevo nasilje na KiM ne moze se porediti sa dostojanstvom i diplomatijom Srbije i Srba i u najtezim trenucima.

Vesna

pre 10 meseci

Kurtiju nije jasno kako Srbi mirno i ujedinjeno protestvuju kako su svi složni u svojim namerama!

MARTA

pre 10 meseci

Kurti je terorista i zlikovac koji zeli nemire i zeli da izazove rat .

Cole

pre 10 meseci

Kurti hoće da predstavi Srbe kao neke kriminalce koje treba pohapsiti ili proterati.

Sara

pre 10 meseci

Kurti je piroman, hoce samo da izazove rat na Balkanu.

Gaga

pre 10 meseci

Kurti hoće da pohapsi sve Srbe koji mirno ćute i čekaju da ovaj teror prestane.

Maja

pre 10 meseci

Kurti kada bi mogao proglasio bi sve Srbe kriminalcima.

Jana

pre 10 meseci

Strašno, život Srba na KiM je postao nepodnošljiv! Svako novo jutro donosi novu opasnost!

Sara

pre 10 meseci

Jedno su Kurtijeve zelje a drugo mogucnosti. Nece mu poci za rukom hapsenje Srba na KiM.

ana

pre 10 meseci

Kurtijevo ponašanje prevazila svaku granicu zdravog razuma.

Sandra

pre 10 meseci

Namera mu je da dođe do reakcije na te provokacije i da se izazove rat.

miki

pre 10 meseci

kurti na sve nacine pokusava da izazove nemire i rat.

ana

pre 10 meseci

Zločinac Kurti želi progon srpskog naroda sa KiM i međunarodna zajednica ga mora zaustaviti.

Sandra

pre 10 meseci

Očigledno je da Kurti želi etnički čisto Kosovo. Srbija će sve produzeti da mirnim putem zaštiti svoj narod u svojoj južnoj pokrajini.

Zoran

pre 10 meseci

Kurtijeva namera je očigledna, ponovno hapšenje samo dan posle sastanka sa vrhom. Ne želi mirno rešenje, a Srbija samo to traži.

Ena

pre 10 meseci

Kurti proganja srbe kao što je Hitler proganjao jevreje. A Zapad ćuti. Sramota.

Jovana

pre 10 meseci

Takvo ponašanje ukazuje na to da Kurti nikako ne želi rešavanje ove situacije već naprotiv, rat.

Nadica

pre 10 meseci

Odmah posle sastanka u Briselu je uhapšen ovaj porodični čovek, otac maloletne dece. Kurti je poslao jasnu poruku da ne želi deeskalaciju već hoće da isprovocira rat.

Bore

pre 10 meseci

Nešto se mora preduzeti jer Kurti neće stati a neko ga moćan podržava.

Sara

pre 10 meseci

Da ostave nas narod na miru,dosta nam je vise pretnji.

Nina

pre 10 meseci

Kurtija neko treba pod hitno da zaustavi u svoj zloj nameri, ili će stvarno da uradi sta je naumio a to je da protera sve Srbe sa Kosova.

Iva

pre 10 meseci

Ko god pruza bilo kakav miran otpor i pokaze trunku hrabrosti da pokusa da se otrgne teroru Kurtija i Kosovske policije na vrat mu zakace etiketu zlocinca i privode ga bez osnovanog dokaza kao najgoreg kriminalca.

MajaL

pre 10 meseci

Više nego drsko i besramno ponašanje Kurtija

Krivi

pre 10 meseci

Po Informeru, Vučić je pobedio Kurtija. Srpski narod na Kosovu tu pobedu najbolje oseća na svojim leđima, hoću reći bubrezima. Još jedan skup podrške Vučiću u Beogradu, od oko pola miliona oduševljenih građana Srbije i ... neće više biti Srba na Kosovu.

DAVIDSON ALBERT

pre 10 meseci

Pozdrav svima, svima onima kojih se to možda tiče, ovdje sam da podijelim opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio svoju financijsku slobodu od g. Davidsona Alberta. Dobio sam njegov kontakt od kolege na poslu i pokušao sam s njim, uvijek ću mu biti zahvalan što mi je pomogao da dobijem osigurani zajam kojim sam riješio svoje financijske probleme. Ako ste zainteresirani za dobivanje kredita, možete ga kontaktirati putem e-pošte: davidsonalbertloan@gmail.com

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija