• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: "Kosovo onlajn"/Informer.rs

04.07.2023

11:36

Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Kurti! Petković o miljenici lažnog premijera

printscreen

Politika

Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Kurti! Petković o miljenici lažnog premijera

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, saopštio je povodom izjava Predsednice Evropskog pokreta Srba za KiM Rade Trajković da Trajković "napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Aljbin Kurti i da po istoj ideološkoj matrici glavnu krivicu za eskalaciju krize prebacuje na Beograd".

- Po dobrom starom običaju Rada Trajković napada Srbe sa KiM istom jačinom kao što to radi njen šef Aljbin Kurti, a po istoj ideološkoj matrici glavnu krivicu za eskalaciju krize prebacuje na Beograd. Shodno tome nijednu reč od Kurtijeve Rade nećemo čuti o nevino uhapšenim i prebijenim Srbima koji se na pravdi Boga nalaze u prištinskim kazamatima. Ništa čudno za nekoga ko je odavno napustio srpski nacionalni korpus, zarad ličnog interesa. Po Radi Trajković, Kurti svojim nasilnim antisrpskim akcijama izaziva podozrenje kod Albanaca, ali ne i kod nje. Ona je već navikla da šuruje sa deklarisanim antisrbima poput Bernarda Kušnera, te joj ne pada teško da i u ovom nikada težem trenutku po Srbe na KiM radi protiv interesa sopstvenog naroda - naveo je Petković.

Kako je dodao, zato i danas, "dok sama priznaje da je za nju Kosovo odvojeno od Srbije, sa svojim prijateljima Kurtijem i Svečljom kriminalizije sve časne Srbe sa KiM koji se suprotstavljaju njihovom nasilju i velikoalbanskom teroru i na taj način im priprema teren, stvara prostor i daje alibi za nove jednostrane antisrpke akcije usmerene protiv srpskog golorukog naroda".

Petković je naveo da Beograd čini sve da sačuva mir.

- Ali, država i predsednik Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti novi pogrom i proterivanje Srba koliko god se Rada Trajković upinjala da pomogne Kurtiju da ostvari svoj cilj koji podrazumeva KiM bez Srba - naveo je Petković. 

Trajković je prethodno ocenila na N1 da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti glavni krivci za sadašnju eskalaciju krize na Kosovu i Metohiji. 

Takođe je kritikovala politiku Aleksandra Vučića prema KiM i istakla da je „instalirao mafiju na vlasti, predvođenu Veselinovićem, Radoičićem i šefom policije za sever Bojićem“. Navela je da oni "deset godina rade aktivno na kriminalizaciji ne samo severa Kosova i da su razvili čitavu mrežu ljudi"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija