• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Srna

27.07.2023

09:51

Vranješ: Srbija stoji iza svih Srba gde god oni živeli

printskrin RTRS

Politika

Vranješ: Srbija stoji iza svih Srba gde god oni živeli

Podeli vest

Ambasador BiH u Republici Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je u Beogradu sa direktorom Bezbednosno-informativne agencije Aleksandrom Vulinom, te mu prenio izraze podrške srpskog naroda u BiH povodom nepravednih i neopravdanih sankcija SAD.

- Podršku direktoru BIA Vulinu sam dao i u lično ime, kao ambasador BiH u Srbiji. Republika Srpska i srpski narod veoma dobro znaju koliko su te sankcije neopravdane i nepravedne, jer mi decenijama trpimo razne oblike pritisaka, sankcija, oduzimanja nadležnosti, kršenja ljudskih prava od SAD, OHR i drugih zapadnih zemalja - rekao je Vranješ.

On je naglasio da Srbi u Republici Srpskoj znaju kroz šta prolazi direktor BIA kome je, kao u srednjem veku, politički presuđeno bez suđenja samo zato što je Srbin.

Ambasador BiH u Srbiji zahvalio je direktoru BIA na podršci studentkinjama koje su, samo zato što su iskazale stav suprotan stavovima bošnjačke političke elite, izgubile pravo na obrazovanje u Sarajevu i gotovo linčovane u gradu u koji su došle da studiraju.

- Zahvalan sam direktoru Vulinu na tome što je Valentini Vujičić i Slađani Todić obezbedio stipendije i mogućnost nastavka školovanja na Akademiji za nacionalnu bezbednost i time pokazao da Srbija stoji iza svih Srba gde god oni živeli i kakve god nepravde trpeli - poručio je Vranješ.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija