• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

21:39

Lakmus test za Milatovića i Spajića! Bokan o divljanju Albanaca u Ulcinju: Po sredi je mnogo više od jednog incidenta!

ATA Images/printscreen

Politika

Lakmus test za Milatovića i Spajića! Bokan o divljanju Albanaca u Ulcinju: Po sredi je mnogo više od jednog incidenta!

Podeli vest

Divljanje grupe albanskih mladića u Ulcinju, koji su veličali zločinačku "UČK" i Srbima psovali majku, biće "lakmus papir" koji će obznaniti budućnost Crne Gore pod Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem.

Ovo je ocenio Predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan, komentarišući sraman snimak o kojem je Informer već pisao.

- Crna Gora se otcepila od Srbije, ali je raznim vezama povezana sa Albanijom, Hrvatskom i sa ostalim srpskim neprijateljima. Ovaj događaj je veliki test za novu vlast. Ostaje da vidimo da li će se nešto promeniti, ili će se samo u Srbiji i u srpskom svetu videti izvor opasnog nacionalizma. Taj "orvelovski" pogled na stvari je prepreka i u razvoju Crne Gore. Zbog svega toga je po sredi mnogo više od jednog incidenta. To je "lakmus papir" koji će obznaniti budućnost Crne Gore pod Jakovom Milatovićem i Milojkom Spajićem. Iskreno, mene nereagovanje crnogorske države ne iznenađuje. Po sredi je prirodna posledica dugogodišnje politike i odnosa prema Srbima - kaže Bokan.

Podsetimo, ovim povodom kontaktirali smo i Vladislav Dajković, lidera Slobodne Crne Gore, koji je ocenio da crnogorske institucije ne rade svoj posao.

Više o tome možete čitati u posebnoj vesti.

Kako je Informer već pisao, ovo nije prvi put da se ovakve scene vide baš u Ulcinju. 

Hronologija incidenata u Ulcinju

* Pre dve godine je grupa Albanaca skandirala na albanskom jeziku: "Srbi j*bemo vam majku" i to sve pred policijskom maricom. Na snimku koji se tada pojavio na društvenim mrežama policijski službenici ni tada kao ni sada nisu reagovali na govor mržnje, već su okrenuli glavu praveći se da ništa ne vide i ne čuju. 
* Pre pet godina je došlo do tuče između grupe Srba i Albanaca, a jedan od vinovnika obračuna je završio u bolnici bez svesti. Ni tada policija nije ragovala. Takođe, upravo u ovom delu Crne Gore 
* Albanci se toliko osećaju kao kod kuće da su pre devet godina upravo u Ulcinju organizovali nacionalni izbor za Mis Albanije. Ta manifestacija se reklamirala pod parolom da je "Ulcinj - centar albanskih lepotica". 

Paunović: Ponašanje CG institucija je nedopustivo

I potpredsednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, koja je uvek s ponosom isticala da dolazi iz Peći na Kosovu i Methohiji, kaže za Infomer da u Ulcinju mnogo građana albanske nacionalnosti iz naše južne pokrajine ima nekretnine u koje dolazi svake godine na letovanje.

- To nije sporno, ali je sporan odgovor institucija na ovakvo ponašanje koje je nedopustivo. S druge strane, nakon serije ovakvih incidenata čovek ne može da bude iznenađen. U Crnoj Gori je na vlast došao novi predsednik, ali nije formirana nova Vlada. Ovde je upravo reč o odgovornosti, odnosno neodgovornosti vlasti. Predsednik Milatović je čak nagovestio da priznanje takozvanog Kosova neće razmatrati. Svakako se uzdamo u formiranje nove vlade i nadamo da će njenim dolaskom ovakve scene biti najoštrije sankcionisane. Nadamo se da će ogromna volja čestitih građana Crne Gore konačno biti preslikana na vladu. Sigurna sam da se pravi Crnogorci ograđuju od ovakvih incidenata - kaže Paunovićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija