• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

17:48

Martinović u Preševu đacima donirao laptop računare: Svi građani Srbije su jednaki

Privatna arhiva

Politika

Martinović u Preševu đacima donirao laptop računare: Svi građani Srbije su jednaki

Podeli vest

Povodom početka nove školske godine ministar državne uprave i lokalne samouprave i predsednik Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu dr Aleksandar Martinović obišao je danas u Preševu osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Abdulah Krašnica“ i tom prilikom prvacima podelio školski pribor i đačke torbe, a školama donirao laptop računare.

Martinović je naglasio da je ulaganje u decu najvažnija investicija, te da je zadatak države i lokalnih samouprava da im obezbede pristojne uslove za odrastanje i obrazovanje.

Podsetio je da je su predsednik Republike Aleksandar Vučić i celokupna Vlada Srbije, kao i Koordinaciono telo, čvrsto opredeljeni da Albanci koji žive u ovom delu Srbije, pre svega u Bujanovcu i Preševu, budu ravnopravni sa svim drugim građanima, kao i da je interes države da neguje dobre odnose između Srba i Albanaca, jer je to jedini garant napretka ovog dela zemlje.

Foto: Privatna arhiva

 

 

- Za državni vrh su jednaki svi građani Srbije koji u njoj vide svoju otadžbinu. Važno nam je da gajimo slogu i zajedništvo, a država će uložiti više sredstava kako bi mladi ostali da žive na jugu zemlje. Mir, sloga i ekonomski napredak ovog kraja su politika koju vodi i za koju se zalaže rukovodstvo zemlje - istakao je Martinović i dodao da je Vlada pomogla da se uspostavi industrijska zona površine 13,5 hektara u Preševu, te da će podržati i dovođenje investitora čime će se ovo zemljište staviti u funkciju.

Martinović je najavio i mogućnost da MDULS sledeće godine podrži realizaciju konkretnih projekata u ovoj opštini, a izrazio je i uverenje da će bolji životni standard građana uticati na to da se na minimum svedu međunacionalne nesuglasice u ovom delu Srbije.

Foto: Privatna arhiva

 

 

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi iskazao je zadovoljstvo što je ministar i predsednik Koordinacionog tela za jug zainteresovan da radi na prosperitetu i ekonomskom razvoju opštine Preševo.

On je istakao da bi pored promocije mira i stabilnosti u ovoj regiji, trebalo mnogo toga da se uradi na poboljšanju uslova za život svih naroda u Preševu. 

Nakon održanog sastanka sa predsednikom opštine Preševo Šćiprimom Arifijem i članovima Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Martinović je obišao je i kancelariju Službe KT u Preševu kojoj je donirao laptop računare. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20