• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

18:09

Prethodna vlast je Rome raseljavala i proganjala! Biljana Tasić: Danas nemamo razloga za strah, institucije imaju sluha za nas

Društvene mreže

Politika

Prethodna vlast je Rome raseljavala i proganjala! Biljana Tasić: Danas nemamo razloga za strah, institucije imaju sluha za nas

Podeli vest

Biljana Tasić, izvršna direktorka udruženja Romag oglasila se na Instagramu povodom današnjeg statusa Roma u srpskom društvu i podsetila na situaciju tokom prethdne vlasti koja je ovu zajednicu, kako je istakla, proganjala, diskriminisala i raseljavala uz pretnje.

- E, sad, dugo sam razmišljala da li da napišem ovaj status ili ne, ali na kraju krajeva, zašto ne bih?
Za vreme prethodne vlasti, bili smo proganjani, diskriminisani, tlačeni, raseljavani uz pretnje. Medijska hajka koja se vodila protiv nas dovela je do toga da budemo potpuno dehumanizovani u očima većinskog stanovništva. Za vreme ove vlasti, situacija se menjala polako, ali sigurno. Vlast je imala sluha da čuje i da sasluša. I mogu da kažem da je tek skoro, u društvu, počela da se stvara atmosfera u kojoj Romi nemaju razloga za strah. Eto, toliko - napisala je na Instagramu Biljana Tasić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija