• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2024

14:35

Rušićemo vlast i na ulici i u Skupštini! Đilasov Aleksić traži "opštu opstrukciju"!

shutterstock/Informer

Politika

Rušićemo vlast i na ulici i u Skupštini! Đilasov Aleksić traži "opštu opstrukciju"!

Podeli vest

Miroslav Aleksić, lider Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca takozvane liste "Srbija protiv nasilja" tajkuna Dragana Đilasa, izjavio je da je "opstrukcija parlamenta realnija opcija od vraćanja mandata".

- Mi ćemo da dogovaramo sve naše ideje kao koalicija “Srbija protiv nasilja” i svakako da ćemo činiti sve što može da da najbolje rezultate, da se ova izborna krađa, u kojoj su uhvaćeni, obelodani i da dođe do ponavljanja izbora, zatim čišćenja biračkog spiska i promene izbornih uslova - rekao je Aleksić za tajkunski portal "Nova".

Dodaje da će ova koalicija delovati na tri fronta - "na ulicama, kroz institucije i u saradnji sa međunarodnom zajednicom".

- Činićemo sve kako bismo praktično rušili vlast koja neće imati legitimitet. Svima je danas jasno da su oni nastali na osnovu neregularnih izbora, pokradenih izbora i pokradene volje građana pre svega u Beograd ali i na nivou Srbije. Sve akcije ćemo, naravno, dogovarati na nivou koalicije, ne možemo reći da je sada sve u redu i da ćemo mi normalno funkcionisati, jer nije u redu - kaže Aleksić.

Naglašava da su "protesti deo strategije i borbe" i da će se sa njima će nastaviti, ali i sa saradnjom sa Proglasom kao i studentima i mladima.

Jasno je, ipak, da su izbori u Srbiji bili regularni, što su potvrdili i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik, kao i Savet Evrope. Doduše, to hejterskoj opoziciji nije važno, važno im je da blokiraju grad uprkos tome što je sve manje ljudi na demonstracijama. Više o tome čitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija