• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

17.07.2024

06:35

Moćna poruka Avramovića pred Amere: Mi se borimo za Srbiju!

Starsportphoto

Olimpijske igre

Moćna poruka Avramovića pred Amere: Mi se borimo za Srbiju!

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi su od Australije (84:73 ) u prijateljskom meču, ali Aleksa Avramović poručuje da nema razloga za paniku, te da sad misle samo na duel sa Amerikancima (18.00, RTS 1).

Srbija je posle  tri pobede, protiv Holandije dva puta i Francuske, doživela prvi poraz u pripremama za predstojeće Olimpijske igreAvramović je otkrio šta je bio uzrok poraza.

- Ušli su sa dosta agresivnosti u napadu i odbrani, napravili su poene iz tranzicije. Mi smo se vratili, poreokrenuli, ali na kraju su oni ispogađali šuteve, pre svega Peti Mils. Bili su to teški šutevi i zasluženo pobedili. Mi smo bili bez četiri bitna igrača, nadam se da će svi biti dobro i spremni - rekao je za Mozzartsport Avramović aludirajući na Ognjena Dobrića, Bogdana Bogdanovića, Nikolu Jovića i Dejana Davidovca.

Nema razloga da navijači brinu.

- Nema veze, ovo je pripreman utakmica. Imamo želju i energiju. Nismo pogađali šuteve iz otvorenih pozicija, ali dobro. Nemamo za čim da žalimo. Idemo sada da se spremimo za Amerikance koje imamo i u grupnoj fazi Olimpijskih igara, a nadamo se i kasnije u nekoj nokaut fazi potencijalno.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

 

Otkrio je Avramović da su igrači malo i umorni. 

- Malo smo iskreno i istrošeni jer smo bili bez nekih igrača koji fale na spoljnim pozicjama. Ovo su zahtevne utakmice, nebitno što su prijateljske. Pripremni je period. Ne tražimo opravdanja, sve je ovo normalno. I prošle godine smo imali slične situacije. Imamo još tri utakmice da se pripremimo što bolje za Olimpijske igre.

Foto: Starsportphoto

 

 

Sledi duel sa Lebronom Džejmsom, Stefom Karijem i stalim članovima selekcije SAD.

- Nismo do sada pričali o njima. Spremali smo se za Australiju. Gledali smo ih prvo poluvreme kada su oni igrali protiv Australije. Uvek su favoriti za medalju. Sigurno ponovo žele da je osvoje, ali mi se borimo za Srbiju. Sada idemo u hotel da se odmorimo i naspavamo - dodao je Avramović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija