• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2024

14:52

Provokatori sa N1 i Nove vraćeni na fabrička podešavanja! Šapić objasnio zašto ne daje izjave za tajkunske medije

Tanjug

Politika

Provokatori sa N1 i Nove vraćeni na fabrička podešavanja! Šapić objasnio zašto ne daje izjave za tajkunske medije

Podeli vest

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da to što nije odgovarao na pitanja novinara televizije N1 nije posledica njegovog hira, već, kako je rekao, "posledica višegodišnjeg manipulisanja i zlupotrebe njegovih izjava" od strane tog medija.

U petak uveče, Udruženje novinara Srbije (UNS) kritikovalo je Šapića u vezi sa njegovim obraćanjem novinarima povodom odlaganja konstitutivne sednice Skupštine grada.

Iz UNS-a su u saopštenju naveli da protestuju zbog toga što, kako tvrde, Šapić ''i dalje odbija da odgovara na pitanja novinarima televizije N1'' i pozvali ga da, kako su naveli, ''ne krši Zakon o javnom informisanju i medijima, diskriminišući novinare ove medijske kuće''.

- Što se tiče UNS-a, ne znam da li znaju o čemu se radi, nisam to uradio iz hira, to je posledica višegodišnjeg kontinuiranog manipulisanja, zloupotreba mojih izjava. Nigde nisu preneli moju izjavu kako treba. Obmanjujete narod, falsifikujete moje izjave. Ako je neko dozvoljavao da se pojavljuju na svim tim konferencijama, to sam ja, i na kraju sami tamo smisle šta će da emituju u prilogu - rekao je Šapić na konferenciji za novinare.

On je rekao da je posle dve godine odlučio više da ne odgovara novinarima koji manipulišu njegovim izjavama.

- Jednostavno više nisam mogao, odlučio sam - ne, više ne odgovaram i neću im odgovarati. To što se oni prave ludi, evo, jer ni danas neće preneti to da sam rekao da im ne odgovaram na pitanje, jer lažu, falsifikuju, montiraju, seku moje izjave i bukvalno ih predstavljaju suprotno onome što sam izgovorio - istakao je Šapić.

Foto: printscreen

 

 

Šapić je potom, kako je pojasnio, naveo primer gde su izmanipulisali njegovom izjavom.

- Evo, na primer, pre dva dana je to bilo za tramvaje i za autobus, gde ja kažem šta briga Beograđane da li se voze u privatnom ili u GSP-ovom autobusu, kad je to sve deo javnog beogradskog prevoza, njihov interes je kvalitet. A naslov je: 'Šapić je rekao šta briga Beograđane šta mi radimo, šta briga Beograđane u čemu se voze'. Tačka, nema ovog drugog dela koji je ključan - rekao je Šapić.

On je, takođe, rekao da je pre tri dana slušao o njegovom gostovanju na televiziji Hepi, gde je govorio o tome kako je važno da "ne dozvolimo da postane praksa da posle svakih izbora idemo da napadamo institucije, rušimo grad, širimo mržnju, da idemo jedni na druge".

- Što znači, sutra ćemo mi da izgubimo izbore, pa treba da izađemo na ulicu, da se bijemo, da pretimo, da ne priznajemo, da to ne smemo da dozvolimo da postane praksa jer to je uvod u građanski rat. Evo, doslovce sam tako rekao, možda reč gore dole. Znate kako glasi vest? 'Šapić je rekao da kada izgubi izbore, ići će na ulicu, tući će se'. O čemu mi pričamo? - naveo je Šapić.

Šapić se dotakao i svoje izjave o beskućnicima.

- Oni me pitaju, imamo li informaciju o broju beskućnika. Ja kažem, ukoliko je tačna ta informacija o beskućnicima na beogradskim ulicama, a proveriću, ukoliko je tačna, to nažalost, tako počinjem, to nažalost nas uvodi u problem koji imaju svi, potvrđuje ustvari da grad Beograd postaje velika svetska metropola i da počinemo da imamo i mi problem koji imaju sve velike svetske metropole. A znate kako ide kod njih vest? 'Šapić je rekao postali smo svetska metropola jer imamo toliko beskućnika', kao, oduševljam se. Nisam mogao više i samo sam odustao, neću više s njima da razgovaram zato što su lažovi, manipulatori, njih istina ne interesuje - rekao je on.

Foto: Tanjug

 

 

Doskorašnji gradonačelnik je otkrio da je novinarima Nove S i N1 ponudio intervju mesec i po dana pre izbora 17. decembra.

- Rekao sam im - doći ću bez jednog papira, sam. Dva uslova sam imao. Ima zapisano ovo što sam ja ponudio, nisu odgovorili. Šta god žele mogu da mi pitaju. Dva uslova imam, da bude uživo i da nakon toga ne smeju da oni interpretiraju to što je bilo tamo, da seku, montiraju, kroz svoje medije dalje plasiraju. Naravno, nisu prihvatili. I sad kažu, Šapić neće da odgovara, ne poštuje Ustav, boji se nenameštenih pitanja. Opet lažu, jer to nije istina - naglasio je on.

On je optužio novinare N1 i Nove da su "lažovi".

- Mogu se ljute koliko hoće i mogu sto puta da me tuže, i oni to neće da puste i opet će reći da se ja njih plašim, a što se tiče UNS-a, ja ću da im dostavim svu dokumentaciju u poslednje dve godine, svih mojih konferencija i onoga šta se na njima stvarno dešavalo, a onda ću da im dostavim dokumentaciju kako su izveštavali o njima ti njihovi mediji, pa ako oni kažu da je to u redu, neka je sa srećom - istakao je Šapić. Nakon objašenjena, novinari N1 i Nove su postavili pitanja, na koje Šapić nije želeo da odgovori, rekavši da je objasnio zbog čega, nakon čega su oni napustili konferenciju za novinare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija