• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2024

18:19

Subotica: Gradonačelnik Bakić otvorio tradicionalni 25. Super Enpi karate kup

Grad Subotica

Politika

Subotica: Gradonačelnik Bakić otvorio tradicionalni 25. Super Enpi karate kup

Podeli vest

U subotičkoj Hali sportova danas se održava internacionalni, dvadeset i peti po redu Super Enpi karate kup, u organizaciji Karate kluba Spartak-Enpi i uz podršku Šotokan karate saveza Srbije i Grada Subotice.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju, na kojoj se nadmetalo više od 1.000 takmičara iz osam zemalja, svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da je veličanstvena slika velikog broja učesnika i posetilaca u Hali sportova  potvrda koliki je značaj ovog turnira u jednom od najkvalitetnijih sportova – karateu.

„Preko 1000 takmičara iz Crne Gore, Slovenije, Slovačke, Nemačke, Rumunije, Irana, a pre svega iz naše bratske Republike Srpske i Srbije, govori o snazi i jačini ovog turnira. Dvadeset i pet godina – uz ogromna ulaganja energije i truda i veliku posvećenost – traje jedna lepa ideja Milorada Ćopića da Subotica ima svoje mesto na evropskoj i svetskoj karate mapi. Ideja je negovana dve i po decenije, razvijana, unapređivana, pa i nije čudo što danas Super Enpi kup spada u red najvećih karate turnira u Evropi“, rekao je Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

 

Postoji nepisano pravilo, dodao je, da je najlakše u sportu nešto uraditi prvi put, bez obzira da li je to odrađivanje treninga, osvajanje medalje ili organizacija nekog takmičenja.

„Tako i jeste, jer je sportista naučen da je svaki naredni trening veći motiv i veća želja za ostvarenje boljih rezultata, podizanje forme i sportsko nadmetanje. I naš narod, uostalom, kaže: ’Sportski su se nadmetali’. Možete onda da zamislite koliki napor ulažu svi vredni ljudi koji stoje iza ovakve organizacije koja već dvadeset i pet godina bez prekida održava i unapređuje i masovnost, i kvalitet“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Naveo je da je da su mu domaćini ovog turnira preneli da će se u aprilu u Debrecenu, u Mađarskoj, održati Prvenstvo Evrope u okviru Šotokan karate saveza.

„Niste mogli da izaberete bolje mesto od našeg grada da, u tako ozbiljnoj konkurenciji, proverite formu, odmerite snage u duelima protiv najboljih i učinite napredak u vašim karijerama. Sportisti su dobri ljudi, naročito karatisti. Karate je jedan od spotova koji oblikuje vaš karakter, stvara vam samokontrolu i pravi od vas timske igrače. Da radite za društvo, da radite za ljude. U mladosti sam imao mnogo prijatelja koji su bili vrhunski karatisti, evropski i svetski šampioni. I svi su bili sjajni ljudi“, podvukao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Podsetio je da je poznato da Subotica ima sportski  duh, dugu i bogatu sportsku tradiciju, veliki broj vrhunskih sportista, trenera i sportskih radnika, pre svega sjajnih ljudi, da su to mnogi prepoznali i da je zbog toga Subotici dodeljeno posebno priznanje – Evropski grad sporta  za 2024. godinu.

Proglašavajući 25. Super Enpi karate kup zvanično otvorenim, on je, na kraju, svim učesnicima turnira poželo uspešan nastup i da zabeleže što bolje rezultate.

Prisutne u Hali sportova pozdravio je i Milorad Ćopić, predsednik Organizacionog odbora turnira, koji je, nakon obraćanja, gradonačelniku Bakiću uručio plaketu za doprinos razvoju karate sporta i Karate kluba Spartak-Enpi.

Najbrojnija ekipa na današnjem turniru bila je „Seiken“, iz Bratislave (Slovačka). Predstavnicima te ekipe pehar je predao gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Nakon svečanog otvaranja turnira i uručenja plaketa i pehara, počelo je takmičenje u katama, dok se početak takmičenja u borbama očekuje oko 14.00 časova.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14