• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2024

14:03

Subotica: Gradonačelnik Bakić obišao završne radove na asfaltiranju Ljermontove ulice

Grad Subotica

Politika

Subotica: Gradonačelnik Bakić obišao završne radove na asfaltiranju Ljermontove ulice

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas završne radove na asfaltiranju kolovoza u Ljermontovoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Makova sedmica“. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je u ovoj ulici u toku izgradnja potpuno novog kolovoza u dužini od 1.600 metara, širine pet metara, da ukupna vrednost radova iznosi 55 miliona dinara i da su ta sredstva obezbeđena zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

- I u ovoj godini nastavlja se uspešna saradnja između Grada Subotice i Uprave za kaptilana ulaganja AP Vojvodine zaključivanjem ugovora o dodatnih 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Iz ovih sredstava finansira se izgradnja kolovoza u osam ulica, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, od kojih su u ulicama Školska, u Hajdukovu, Borisa Kidriča, u Čantaviru, i Cvetna, u Mesnoj zajednici ’Mali Radanovac’ radovi već završeni. Trenutno se izvode radovi na izgradnji kolovoza u Ljermontovoj ulici, u MZ ’Makova sedmica’, gde se upravo sada nalazimo, u dužini 1,6 kilometara, širine pet metara. Vrednost ove investicije iznosi 55 miliona dinara. Paralelno sa ovim radovima izvode se i radovi u ulici  Ernesta Kuna, u MZ ’Željezničko naselje’, delu ulice Josipa Zelića, u MZ 'Aleksandrovo', i u ulici Matka Vukovića, u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radova, iz ovih sredstava biće izgrađen i produžetak ulice Jovana Mikića do Celjske ulice, u Subotici - istakao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je naveo kako je u gradskom budžetu za ovu godinu opredeljeno 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, u dužini od 2,8 kilometara, i napomenuo da je trenutno u izradi projektno-tehnička dokumentacije za izgradnju kolovoza za još 21 ulicu, čime se stiču uslovi da Grad Subotica i u narednom periodu konkuriše za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

- Iskoristiću i ovu priliku da izrazim zahvalnost građanima Subotice na ogromnom strpljenju i razumevanju vezanom za izgradnju brze pruge, deonice Novi Sad-Subotica. I da naglasim da će u svim ulicama koje budu devastirane usled velike frekvencije teških kamiona – angažovanih u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta ne samo za grad Suboticu, nego i za državu Srbiju – kolovoz biti rehabilitovan nakon završetka ovog projekta. Lokalna samouprava ogromnu pažnju poklanja razvoju saobraćajne infrastrukture i njenom održavanju. Nastavićemo tim tempom, velika sredstva su uložena tokom prethodnih nekoliko godina. To su zaista istorijska ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu grada Subotice - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Ognjen Golubović je kazao da je za rehabilitaciju 2,8 kilometara kolovoza u sedam ulica na teritoriji grada Subotice iz gradskog budžeta obezbeđeno 26 miliona dinara, i da je kolovoz rehabilitovan u ulicama Pere Tumbasa Haje i Užička, u MZ „Ker“, i Nikole Kujundžića i Atile Jožefa, u MZ „Centar II“. 

- Danas su počeli radovi na proširenju ulice 51. divizije, od ulice Jovana Mikića do ulice Milutina Uskokovića, a radiće se i na proširenju ulice Proleterskih brigada, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija, u MZ ’Zorka’, kao i ulice Kizur Ištvana, u MZ ’Kertvaroš’. U nastavku godine nas očekuje još veliki deo posla, radićemo biciklističku stazu, radićemo na atarskim putevima i tako dalje. Iskoristio bih priliku da se zahvalim gradonačelniku Bakiću na podršci u prošloj godini, kada su bila rekordan ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu – preko milijardu i sto miliona dinara. Istim tempom nastavljamo i ove godine, tako da sam siguran da ćemo preko desetak kilometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada, samo iz gradskog budžeta - rekao je Ognjen Golubović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17