• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.05.2024

10:03

Opoziciona boleština! Nakon atentata na premijera Slovačke proglasili Vučića mrtvim - Hitno se oglasila Ana Brnabić

Reuters / Ata images

Politika

Opoziciona boleština! Nakon atentata na premijera Slovačke proglasili Vučića mrtvim - Hitno se oglasila Ana Brnabić

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom morbidnih izjava poznatog reditelja i slikara Gorana Markovića u kojima ističe da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "odavno mrtav".

- Bilo je potrebno samo nekoliko dana nakon pokušaja ubistva slovačkog premijera Roberta Fica, u trenutku dok se još uvek ne zna da li će on preživeti, da "elita" u Srbiji nastavi sa narativom koji ohrabruje, opravdava i dovodi do upravo takvih akcija, u ovom slučaju protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ovaj opasni narativ i dalje niko - ni iz te samozvane "elite", ni iz opozicije - ne osuđuje. Niko ne poziva da se prestane, da se ljudi uzmu u pamet, da ne šire dalje mržnju. Ovo je narativ koji, u krajnjoj instanci, dovede do toga da neko uzme oružje u ruke da bi se, na jedan ultimativno "demokratski" način, jer drugačije ne mogu, razračunao sa Vučićem koji je, kako oni kažu, i tako već "odavno mrtav u moralnom pogledu", koji je samo ljudska ljuštura, dakle - čovekolik, ali bez ikakvog ljudskog svojstva, uz to kriminalac, šef mafije. Onaj ko je ovo izgovorio je duboko poremećena ličnost, a oni koji ovo dalje dele i u ovim rečima uživaju su samo puki sledbenici ovih nesrećnih i frustriranih likova. Sve to, međutim, ne umanjuje činjenicu da je ovo otvoren poziv za nekog našeg Juraja Cintulu (umetnika i borca protiv nasilja) da reši "problem" Aleksandra Vučića. Dokle više? - napisala je Brnabić




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51