• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

13:26

Ministar Dačić: Bezbednost u saobraćaju je zajednička obaveza policije i građana

MUP Srbije

Politika

Ministar Dačić: Bezbednost u saobraćaju je zajednička obaveza policije i građana

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da Karavan bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i prethodni u Somboru i Boru, ima za cilj da preventivno deluje na sve učesnike u saobraćaju, kako bi se sačuvalo što više života, a srpski putevi bili još bezbedniji.

„Kada vidim ovako veliki odziv od najmlađih do najstarijih sugrađana, to pokazuje da činimo nešto što je u interesu svih nas. Bezbednost na putevima i na ulicama nije samo posao policije. To je naša zajednička obaveza, i Ministarstva unutrašnjih poslova i svih građana, jer samo zajedničkim radom možemo da povećamo bezbednost u saobraćaju“, istakao je ministar Dačić.

Prema njegovim rečima ključni cilj ovog karavana je da se podigne bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao i da se svima još jednom ukaže da samo jedan  trenutak nepažnje u saobraćaju može dovesti do fatalnih posledica. 

„Bezbednost saobraćaja je pitanje o kome mora da se govori često i glasno. Moramo da damo sve od sebe da dopremo do svakog građanina naše zemlje i zato nam je važna podrška medija, jer oni imaju veliku ulogu u promociji bezbednosti saobraćaja i ja im se zahvaljujem na tome što su prepoznali značaj ove aktivnosti i što o tome redovno izveštavaju“, naveo je ministar Dačić.

On je precizirao da će se prvi konkretni zaključci o Karavanu bezbednosti saobraćaja, doneti nakon što se u Novom Pazaru završi prva faza projekta, ali se sada već sa sigurnošću može reći da je organizacija ovakvih događaja veoma značajna i neophodna. 

Inače, posetioci Karavana bezbednosti saobraćaja iz Kruševca i okolnih mesta, a posebno najmlađi,  danas i sutra imaju priliku da se druže sa policajcima i  vatrogascima, kao i predstavnicima  Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, Nacionalne vozačke akademije NAVAK i lokalne samouprave.

Sa ovog karavana posetioci će otići bogatiji za nova iskustva i znanja koja će im pomoći da budu bezbedniji u saobraćaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija