• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2024

23:04

Najsnažnije reči Lavrova! Pismom se obratio učesnicima Svesrpskog sabora: Rusi i Srbi rame uz rame! (FOTO)

Reuters/Shutterstock/Printscreen

Politika

Najsnažnije reči Lavrova! Pismom se obratio učesnicima Svesrpskog sabora: Rusi i Srbi rame uz rame! (FOTO)

Podeli vest

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, uputio je pismo učesnicima Svesrpskog sabora.

"Dragi srpski prijatelji!

Naše narode spajaju viševekovne veze, zajedničke tradicionalne vrednosti, prijateljstvo provereno vremenom i teškim iskušenjima. Rusi i Srbi su rame uz rame pružali otpor neprijateljima i osvajačima, zajedno gradili miran život.

Danas se suočavamo sa novim izazovima, udruženo se suprotstavljajufii snagama koje pokušavaju da celom svetu nametnu svoja pravila, izvrnu istoriju, usade u svest naše dece tuđe i antihumane postulate. Junački srpski narod je jasno pokazao da neće se pomiriti sa neokolonijalnim porobljavanjem.

Zato Zapad i pokušava da kazni Srbe, liši ih slobode, oduzme njihova iskonska ognjišta, natera da odustanu od prava na sopstveno mišljenje i nezavisnu politiku, rastavi i rasturi. Jedinstvo je sada važnije nego ikada. Ono je upisano u genetski kod Srba, jasno odraženo u srpskoj simbolici, u čuvenoj krilatici "Samo sloga Srbina spasava".

Samo u slozi je moguće sačuvati svoj identitet, umnožiti istorijsku i kulturnu baštinu koju su nam ostavili preci, odbraniti pravo da sami određujemo nacionalne prioritete i težimo njihovom sprovođenju, graditi harmonične i prijateljske odnose sa susedima. Rusija nikada neće zatvoriti oči pred bilo kojom nepravdom prema bratskom srpskom narodu, pokušajima demonizacije Srba, gaženjem njihovih zakonitih prava. Zajedno sa drugim slobodarskim nacijama nastavićemo da gradimo novi svetski poredak - na osnovu ravnopravnosti, dijaloga, uzajamnog poštovanja i međusobnog uvažavanja interesa.

Sergej Lavrov

Moskva, 8. jun 2024. godine"

Foto: Dokument

Pismo Lavrova

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija