• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, RTS

08.06.2024

11:27

Istorijski sastanak između dva ministarstva! Dačić: Dva helikoptera za gašenje požara biće smeštena u Republici Srpskoj

Tanja Andric

Politika

Istorijski sastanak između dva ministarstva! Dačić: Dva helikoptera za gašenje požara biće smeštena u Republici Srpskoj

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će svaki sektor u MUP napraviti program saradnje sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) i da je to operativna saradnja od kriminalističke policije do vanrednih situacija, kako bi se videlo šta treba od sporazuma potpisati.

Dačić, koji učestvuje na Svesrpskom saboru koji se danas održava u Beogradu, rekao je za RTS da je na istorijskom sastanku dva ministarstava unutrašnjih poslova uoči Sabora bilo stotinak ljudi u uniformama i načelnici područnih policijskih uprava.

On je najavio da će Srbija dati RS operativne sisteme za bezbedni prenos podataka unutar samog ministarstva, da će biti mešovitih patrola pripadnika dva ministarstva, kao i da će dva helikoptera za gašenje požara Srbije biti smeštena u RS.

Dačić je naveo da je 590.000 građana Bosne i Hercegovine dobilo državljanstvo Srbije od 1997. godine do danas. On je ukazao da je izdavanje tolikog broja državljanstava u skladu sa opredeljenjem da svi koji imaju srpsko poreklo mogu da imaju državljanstvo Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51