• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2024

18:11

Vučić sve predvideo! Čeka ga bitka za opstanak Srba: Bosanski ministar preti novom Olujom, brisanjem imena Republike Srpske... (VIDEO)

Tanja Andric

Politika

Vučić sve predvideo! Čeka ga bitka za opstanak Srba: Bosanski ministar preti novom Olujom, brisanjem imena Republike Srpske... (VIDEO)

Podeli vest

Obistinjuje se sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predvideo i zbog čega se lavovski borio protiv rezolucije UN o takozvanom genocidu u Srebrenici!

Poslednja potvrda toga stigla je od ministra odbrane BiH Zukana Heleza, u vidu stravičnih pretnji upućenih Srbima i Republici Srpskoj, koje zlokobno najavljuju da Vučića tek čeka bitka za opstanak srpskog naroda u regionu.

Vučić je uspeo da obesmisli sramnu rezoluciju, jer je ona na kraju usvojena na skandalozan način, sa svega 84 glasa "za" od 193 države, ali to nije sprečilo njene tvorce da nastave sa udarima na Srbiju i Srbe, čiji je jedan od glavnih ciljeva ukidanje Republike Srpske.

Izabrana je taktika "drž'te lopova": Srbiju i Srbe lažno optuživati da ugrožavaju Dejtonski sporazum, a u pozadini raditi upravo to - rušiti Dejton postepenim ukidanjem Republike Srpske, počevši od ukidanja njenih nadležnosti.

Prvo je u ponedeljak Ambasada SAD u Sarajevu poslala skandalozno saopštenje u kojem je nedavni Svesrpski sabor u Beogradu označila kao “napad na Dejtonski sporazum”, na šta im je Vučić odgovorio pitanjem gde u Dejtonskom sporazumu piše da imovina pripada centralnim vlastima BiH, a ne entitetima.

Odgovor Ambasade sadržao je sve osim odgovora. Izbegnuto je objašnjenje gde piše ono što je Vučić pitao, već je nemušto saopšteno da je pomoćnik državnog sekretara Džejms O'Brajen nešto "naveo u svom govoru".

Novi napad usledio je istog dana, kada je Zukan Helez, gostujući na ekstremističkoj bošnjačkoj televiziji "Hajat", najavio da će bošnjačke vlasti, u svetlu rezolucije, zatražiti ukidanje Republike Srpske, tako što će ona biti podeljena na dva kantona, a njeno ime izbrisano zauvek.

Helez je Srbima zapretio da će, ako se ne povinuju ovom planu, "izvući deblji kraj" i proći kao Srbi iz Republike Srpske Krajine, koji su proterani u Oluji, poručivši da bi bila "prednost" ako bi se Srbi sami iselili.

Bosanski ministar odbrane naglasio je da "predstavnici međunarodne zajednice sa kojima svaki dan razgovara" dele njegove stavove.

Detaljnije pogledajte u videu u nastavku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija