• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.06.2024

18:24

Milićević u Prnjavoru: Naš cilj je da deca iz Republike Srpske još bolje upoznaju Srbiju i deca iz Srbije bolje upoznaju Republiku Srpsku (FOTO)

Informer.rs

Politika

Milićević u Prnjavoru: Naš cilj je da deca iz Republike Srpske još bolje upoznaju Srbiju i deca iz Srbije bolje upoznaju Republiku Srpsku (FOTO)

Podeli vest

Ove godine nastavlja se tradicija letnjeg kampa za mlade naše sunarodnike koji žive van Srbije, i to na jedan veoma simboličan način.

Naime, danas su mališani iz FK Crvena Zvezda odigrali prijateljsku utakmicu sa FK Prnjavor u gradu Prnjavoru u RS, na taj način ojačali sportski duh i kroz sportske aktivnosti nastavili da mostove prijateljstva.

- Biće i uzvratna poseta Republici Srbiji, svako se borio za svoj tim u prijateljskoj utakmici, ali kada budemo gledali utakmicu Srbija - Slovenija, imaćemo zajedničkog imenitelja, a to je Srbija - rekao je Milićević i dodao: 

- Naš cilj je bio da deca iz RS još bolje upoznaju Srbiju i deca iz Srbije bolje upoznaju RS - rekao je.

Foto: Informer.rs

 

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević otkrio kako je došlo do svega.

- Želimo da radimo na očuvanju kulturnog identiteta, jezika i ćirilice, moramo da radimo na povezivanju mladih, što je jako važno, na poboljšanju položaja naših sunarodnika, koji žive van matice i na ekonomskoj saradnji. Mi smo nakon potpisivanja Memoranduma na Svesrpskom saboru, odmah iza toga seli na dogovor na inicijativu predsednika Republike, ali i svaki ministar na početku mandata prvi radnu posetu ide ka Banjaluci i razgovara sa resornim ministrom iz Vlade Republike Srpske, kako bi pravili dalje strateške pravce delovanja. 

Govoreći o Svesrpskom saboru, rekao je da je od istorijskog značenja i važnosti i iznedrio je jedinstvo i nešto što je veoma potrebno. 

- Nije narušen nijedan izvorni dokument međunarodne zajednice, konkretno Dejtonski mirovni sporazum. Niko ništa nije radio protiv, radili smo za. Dakle, u interesu Srbije i RS, u interesu našeg naroda - rekao je Milićević. 

Foto: Informer.rs

 

Dodao je da se napadima pokušava prebaciti krivica na Srbiju i Srpsku kako rade nešto protivno Dejtonskom sporazumu, što je apsolutno netačno. 

- Predsednik Srbije je jasno i nedvosmisleno odgovorio ambasadi SAD. Rekao im je "rekli ste svoje"  i postavio jedno konkretno pitanje "gde to piše da državna imovina pripada centralnim vlastima" i zamolio ih da prilikom odgovora ne odgovaraju, parafraziram, glupo. Ja mislim da bolje ništa nisu odgovarali, jer Vučić je preozbiljan državnik i unapred je znao kakav će biti odgovor.

Pre nego što su mali zvezdaši i ovi iz Prnjavora odigrali prijateljsku utakmicu, Milićević je u društvu ministra Klokića, gradonačelnika Prnjavora i bivšeg sportiste Ratka Nikolića odgledao utakmicu Srbija - Slovenija.

Oni su zajedno sa mališanima Crvene Zvezde i FK Ljubić iz Prnjavora bodrili orlove.

Atmosfera u sali Doma kulture u Prnjavoru bila je uzavrela. U video-snimku ispod pogledajte trenutak kada je Srbija dala gol u poslednjem momentu utakmice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Milićević: Deklaracija nikog ne ugrožava, 9. januar ostaje Dan Republike Srpske
Politika

Milićević: Deklaracija nikog ne ugrožava, 9. januar ostaje Dan Republike Srpske

Svesrpski sabor i Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda nikog ne ugrožavaju i izraz su srpskog jedinstva, poručili su ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za oblast dijaspore Đorđe Milićević u Јutarnjem programu RTRS-a.

20.06.2024

10:20

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija