• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.07.2024

22:24

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Tanja Andric

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Podeli vest

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

- Svaka opština u Srbiji bi trebalo da nominuje predsednika Vučića za ovo priznanje, jer to je jedini vid da se zahvalimo za požrtvovanost koju predsednik Vučić ima prema svim opštinama i svim pojedincima. Ja sam lično u razgovoru sa njim tražio i dobili smo sredstva za ove neke puteve što se rade i dobićemo još. Ja ne pamtim, mlad sam, ali u Prijepolju se nikada više nije radilo. Teško je sad da se vratimo na staru slavu, bili smo ispred opština u regionu, ali se vraćamo - istakao je predsednik Opštine Prijepolje Drago Popadić za agenciju RINA.

Nagradu opštine Prijepolje, 7. jula na Dan opštine Prijepolje, dobiće dr Zulkefil Bato Sadović za izuzetan doprinos u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine Prijepolje. Počasnom konzulu Republike Srbije u Turskoj Zarifu Alpu biće dodeljena nagrada za izuzetane doprinose u razvoju lokalne samouprave opštine Prijepoelje.

Zahvalnicu Opštine Prijepolje dobiće Ministarstvo rudarstva i energetike na čelu sa ministarkom Dubravkom Đedović Handanović za izuzetan doprinos u unapređenju kvaliteta života građana opštine i ekonomski razvoj kroz unapređenje energetske efikasnosti i stabilnosti snabdevanjem električnom energijom. Potom, Ministarstvo turizma i omladine sa ministrom Huseinom Memićem za izuzetan doprinos kroz ulaganje u projekte u oblasti turizma. Zahvalnica će biti dodeljena i Kabinetu Ministra Edina Đerleka za regionalni ravnomerni razvoj u prethodnoj vladi za izuzetan doprinos u razvoju i unapređenju infrastrukture.

Zahvalnice će primiti i AD „Putevi Užice“ realizacijom infrastrukturnih projekata, zatim prf.dr Radoslav Svičević za afirmaciju opštine Prijepolje u Srbiji i inostranstvu, dr Zaga Popadić za humanitarni rad i afirmaciju opštine Prijepolje i Jovo Caković za razvoj i afirmaciju sporta u opštini Prijepolje i promociju opštine u zemlji i inostranstvu.

Prema odluci Skupštine biće dodeljene i 63 novčane nagrade đacima generacije osnovnih i srednjih škola u Prijepolju, nosiocima Vukove diplome, đacima koji su osvojili neko od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, sportistima i sportistkinjama koji su ostvarili uspehe na državnim i međunarodnim takmičenjima i dobrovoljnim davaocima krvi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!
Planeta

Ovo je novi predsednik Irana! Moćni svetski lider mu prvi čestitao!

Reformistički kandidat Masud Pezeškijan izabran je za novog predsednika Irana, pošto je u drugom krugu predsedničkih izbora, koji je održan juče, pobedio konzervativnog rivala Saida Džalilija osvojivši 53,3 odsto glasova, dok je Džalili osvojio osvojio 44,3, odsto, prenosi agencija Tasnim.

06.07.2024

10:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija