• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2024

09:40

Ministar Popović o natpisima "Nove": Zlonamerni tekstovi, Rusija duboko uvažava predsednika Vučića

Printscreen/InformerTV

Politika

Ministar Popović o natpisima "Nove": Zlonamerni tekstovi, Rusija duboko uvažava predsednika Vučića

Podeli vest

POovodom natpisa u dnevnom listu „Nova“ vezanih za posetu zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacija Aleksandra Gruška, oglasio se ministar bez portfelja Nenad Popović.

- Apsolutno su lažni navodi opozicionog lista Nova da predsednik Rusije Putin ne želi da se javi na pozive predsednika Vučića. Kao neko ko se u više Vlada Srbije bavio i bavim pitanjima saradnje Srbije i Rusije, svedok sam dubokog uvažavanja koje postoji u Rusiji prema predsedniku Vučiću, koji vodi istinski slobodnu i suverenističku politiku, braneći odlučno interese naše zemlje.

Želim da istaknem da niko nije doprineo jačanju odnosa Srbije i Rusije kao što je to učinio predsednik Vučić. Zaista samo krajnje zlonamerni tekstovi, kao što je ovaj o kojem govorimo, mogu da tvrde jednu nezamislivu stvar - da predsednik Putin, koji je svestan doprinosa predsednika Vučića, ne odgovori na njegov poziv.

Rusija je svesna teškog položaja Srbije, pre svega zbog činjenice da se na nju vrše ogromni pritisci da slepo sledi interese samo jednog dela sveta, i da time slomi svoju politiku. Ta politika je u ovim godinama od kada je na vlasti predsednik Vučić, donela ekonomski rast i razvoj, promenila Srbiju i pre svega doprinela boljem životu građana. Srbija jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji. Jedino iz Srbije, u Evropi, postoje direktni letovi za ruske gradove. Naši privrednici izvoze svoje proizvode na veliko rusko tržište. Jedino u Srbiji ne postoji rusofobija i mržnja prema velikom ruskom narodu koji nam je toliko puta u istoriji pomogao u teškim trenucima.

Kada bude od koristi za odnose Srbije i Rusije susret predsednika Vučića i predsednika Putina, budite uvereni da će se on desiti, na način koji će u svim svojim formama pokazati najviši nivo uvažavanja koji postoji prema predsedniku Vučiću - navodi se u saopštenju ministra Popovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija