• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2024

14:19

EKSKLUZIVNO ANA BRNABIĆ NA INFORMER TV! NUNS nikad nije osudio medij koji članove SNS naziva brabonjcima!

Zoran Sinko

Politika

EKSKLUZIVNO ANA BRNABIĆ NA INFORMER TV! NUNS nikad nije osudio medij koji članove SNS naziva brabonjcima!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je ekskluzivan gost "Kolegijuma 2" na Informer TV.

Ona je govorila o svim aktuelnim temama, a pitanja su joj postavljali urednici Informera. Podsetimo, u toku je brutalna hajka na Anu Brnabić nakon što je reagovala zbog Munirinih pretnji Vučićevoj deci.

NUNS nikad nije osudio medij koji članove SNS naziva brabonjcima

Brnabić ističe da NUNS i UNS nisu osudili opozicione medije za napade na članove SNS.

Ja već pet godina sam osetila tu majčinsku ljubav i znam kako je to imati dete. Žao mi je zbog svega što su bilo koja majka ili otac proživeli u bilo kom ratu. Srđan Škoro je žrtva, a mi koji smo rekli da nije u redu reći da nečije dete treba tuširati uranijumom smo agresori. Ja ništa nisam rekla protiv Srđana Škora. Niko od nas nije, rekli smo samo da to što je on rekao nije u redu. NUNS je branio Podrinjske novine iz Šapca koje članove SNS nazivaju "brabonjci". NUNS to nikad nije osudio. Prošle nedelje su rekli da sam "najgluplje stvorenje na planeti Zemlji, greška prirode, glupača i nesrećnica". Da li ste čuli da su se NUNS ili UNS oglasili? Niko se nije oglasio - poručuje.

Vučićeve reči se ispostavile kao tačne

Brnabić kaže da su se sve stvari o kojima je Vučić govorio na svojoj konferenciji juče pokazale kao tačne.

- Prelepe su vesti iz Kaira o svim potpisanim sporazumima. Sve ono što je juče predsednik Vučić govorio na pres konferenciji se za 24 sata ispostavilo kao tačno. Kako su oni sada u Sarajevu pokazali naše, kako kažu, velikosrpske namere? Tako što smo hteli da investiramo u Bosnu i Hercegovinu. Pre nekoliko godina se prodavao Telekom Albanija, a Telekom Srbiji je bilo zabranjeno da učestvuje u postupku kupovine. Na tim stvarima vidite tu "vermahtizaciju". Meni je zanimljivo kako se istorija nekako ciklično ponavlja i to je zaista tužno - rekla je. 

Koljača Orića proglašavaju žrtvom

Foto: Zoran Sinko

Ana Brnabić

Kako predsednica Skuptšine kaže, trupe Nasera Orića su ubijale po selima nedužne srpske civile, a da njega predstavljaju kao nekakvu "žrtvu genocida".

- Oni prikazuju kako je Aleksandar Vučić napao Muniru Subašić, a ne ona njega. Predstavljaju Vučića kao da je neki Gebels i napadaju mu čak i decu kletvama koje kažu da Alah treba da kazni Vučićevu porodicu. Trupe Nasera Orića su ubijali po selima nedužne civile. Oni ne govore o logorima gde su tukli, žene, decu, bake, gde su ih silovali, o tome niko ne govori. Slavka Matić je zatekla svoje mrtve kćeri i sahranila ih je zajedno sa mužem i to je objasnila kada je svedočila u Hagu. Kada je sudija rekla da li je seoska straža pružila otpor, Slavka je rekla da jesu i sudija je rekla na to pa dobro pružili ste otpor. To je to inverzno perverzno i posle je Naser Orić žrtva genocida - istakla je Brnabić.

Međunarodna zajednica ćuti na rušenje Dejtona

Prema rečima Ane Brnabić, niko se nije oglasio povodom urušavanja Dejtonskog sporazuma i napada na Aleksandra Vučića, a na sve to ga napada i opozicija u Beogradu.

- Za 9 godina nije pokrenut nijedan proces zbog linčovanja Aleksandra Vučića u Potočarima. Posle 9 godina negiraju napad, a posle 20 godina će reći da ga nije ni bilo. Niko se nije oglasio povodom urušavanja Dejtonskog sporazuma, oglasite se bar kad su rekli da Vučića čeka kazna od Alaha. Svi ćute i ćute, veća sramota je što imamo kvazi patriotsku opoziciju koja kaže da je Vučić napao sam sebe - naglasila je Brnabić.

Foto: Zoran Sinko

Ana Brnabić

 

Urušavaju Dejton, a optužuju Srbe

Ana Brnabić objašnjava da predstavnici Sarajeva vode ratnohušačku politiku koja dovodi do urušavanja Dejtonskog sporazuma, a onda optužuju Srbe za to.

- Denis Bećirović je iskoristio beskrajno tužan dan da napadne Srbiju i Srbe. Tamo je bio član Vlade Srbije, Usame Zukorlić, koji je morao da sluša to. Niko se nije oglasio o tome što su rekli da je Dejton greška, a da je to rekao neko u Republici Srpskoj, drugačije bi bilo. Optužuju Republiku Srpsku da ruši Dejton. Niko se nije oglasio iz međunarodne zajednice. Oni nas navikavaju da je levo desno, a desno da je levo. Dala sam u Banjaluci poruku mira i stabilnosti, ali samo ako se razvija ceo region. Druga stvar je bila Dejtonski mirovni sporazum, koji se urušava i oduzimaju se prava Republici Srpskoj. Bećirović i Elez imaju ratnohušačku politiku, a nas optužuju za to, to je kao ogledalo - objasnila je predsednica Skupštine.

Predsednik Aleksandar Vučić je kišobran za našu decu

Predsednica Skupštine kaže da napadaju Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, ali i da je on zaštitnik naše dece.

- Govorili su da je Aleksandar Vučić gađao snajperom iznad Sarajeva, a nemaju dokaze za to. Oni vređaju predsednika sve do unučića. Šta je Danilo Vučić njima uradio, da ga vređaju tako. Predsednik Aleksandar Vučić je kišobran za našu decu i svi se istresu nad njim. To je dobro za nas, ali je loše za njega i njegovu porodicu - navela je Brnabić.

Foto: Zoran Sinko

Ana Brnabić

 

Oni su spremni na najgrđe uvrede

- Teško da možete da uspete da budete ustaški satnik i četnički krvnik u isto vreme, to je veoma zanimljivo. To pokazuje da je sve dozvoljeno, a pod dva valjda treba da se naviknemo da ne čujemo izvini, a treće je to da su spremni na najgrđe uvrede koje se tiču porodice. Njima smeta istina najviše. Meni je drago što je "Slobodna Bosna" to objavila, jer ljudi ovde mogu da vide šta se dešava. Ne daj Bože da izađe pozitivan članak. Do juče je moj deda bio ustaški satnik, a sada je četnički krvnik. Pretili su Vučiću da će ga Alah kazniti, a da li je to pozivanje na mir. Ta izjava je direktna pretnja predsedniku Srbije - istakla je Ana Brnabić.

Okretanje od EU su budalaštine

- Videla sam budalaštine da je ova poseta Egiptu okretanje od Evropske unije. Ako relociraju investitori svoje tržište kod nas, moći će da trguju slobodno sa Egiptom. Mi kada postanemo član EU, ti sporazumi više ne važe, ali dok to ne postanemo, potpisivaćemo sporazume sa zemljama koje su važne za nas. Egipat zna šta je pakao rata i oni su kao mi posvećeni miru u svetu - kazala predsednica Skupštine.

Foto: Zoran Sinko

Ana Brnabić

 

Sporazum sa Egiptom veoma bitan

Predsednica Skupštine Ana Brnabić ističe da je dvodevna poseta predsednika Vučića Egiptu, veoma bitna za našu državu.

- Mislim da je najvažnija tema za našu zemlju dvodevna poseta predsednika Vučića Egiptu. Nama će doneti mnogo toga dobrog potpisani sporazum, pre svega za poljoprivredu. Ovaj sporazum o slobodnoj trgovini je veoma dobra vest za čitavu našu privredu, čestitke Aleksandru Vučiću, Vladi i Tomislavu Momiroviću. Ovo je velika stvar za nas da budemo destinacija za investicije - rekla je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52