• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2024

10:22

CIRKUS KOLORADO! Ginekolog, šumar i teoretičarka zavere: Ovo su "stručnjaci" koji su citirani u opozicionom predlogu zakona protiv litijuma

Ata images

Politika

CIRKUS KOLORADO! Ginekolog, šumar i teoretičarka zavere: Ovo su "stručnjaci" koji su citirani u opozicionom predlogu zakona protiv litijuma

Podeli vest

Profesor Medicinskog fakulteta - ginekolog Dušan Stanojević, profesor Šumarskog fakulteta Ratko Ristić - preletač kome bi pozavidela i Marinika Tepić i profesorka sa Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju - poznata teoretičarka zavere Dragana Đorđević, potpisnici su famoznog predloga zakona protiv iskopavanja litijuma zasnovanog na lažima, otkriva Informer.

Da, dobro ste pročitali!

Ginekolog, šumar i teoretičarka zavere sada su perjanice opozicije u borbi eksploatacije litijuma i projekta "Jadar" - projekta kojim bi Srbija mogla enormno ekonomski da napreduje i priključi se najrazvijenim zemljama sveta.

Oni su, naime, svoje potpise stavili na dokument koji je zvanično stigao u Skupštinu Srbije, a u kome se tvrdi da će, ako projekat "Jadar" bude realizovan, koristiti sumporna kiselina na temperaturi od 250 stepeni, što je notorna laž koju je demantovala i sama Đorđevićeva.

Foto: Foto: Zoran Sinko

 

 

O tome opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

Inače, kako Informer saznaje, u predlogu zakona koji je prosleđen predsednici Skupštine Ani Brnabić, upadljivo je to što nema potpisa profesora Rudarsko-geološkog fakluteta, već mahom "stručnjaka" iz drugih branši, koje sa rudarstvom nemaju ama baš nikakve veze.

Pri tom, predlagači famoznog zakona zasnovanog na sve samim lažima, i ranije su se isticali po izjavama koje su mahom sa one strane razuma.

Tako je profesorka Đorđević mrtva ozbiljna govorila o kemtrejlsima, zbog čega je u javnosti vrlo brzo zaslužila epitet jedne od najvećih teoretičarki zavere.

Na to je svojevremeno skrenula pažnju Brnabićeva.

 

 

Kada je reč o profesoru Ratku Ristiću, osim činjenice da je menjao stranke i što je još strašnije - ideologije (od Zeleno-levog fronta do Branimira Nestorovića), on je u više navrata unosi paniku i zastrašivanje u javnost tvrdeći da će priroda biti uništena, a Srbija opustošena, ako dođe do iskopavanja litijuma.

Foto: Foto: Printscreen

 

 

Što se tiče profesora Stanojević, ostaće nepoznato kako se jedan ginekolog našao pozvanim da govori o rudarstvu i eksploataciji ruda u Srbiji, ali će ostati zabeležene njegove tvrdnje da će "iskopavanje litijuma zagaditi poljoprivredno tlo Zapadne Srbije".

Podsetimo, kako je Informer već pisao, inženjer tehnologije Dušan Blagojević, na mreži Iks poznat kao Puru Jarvi, argumentima je na ovoj mreži demolirao opozicioni predlog zakona za zabranu iskopavanja litijuma.

U nizu postova koje možete pročitati ovde, on je objasnio zašto je laž o zagrevanju sumporne kiseline na temperaturi do 250 stepeni jedna od najvećih, ali ne i jedina laž koja je uneta u opozicioni predlog zakona.

Inače, s obzirom na to da je opozicioni predlog zakona došao u Skupštinu, treba podsetiti, a Informer je o tome takođe pisao, da je Društvo geoloških inženjera i tehničara Srbije zataržilo od parlementa da ignoriše opozicione zahteve.

- Pozivamo Narodnu skupštinu da ignoriše zahteve koji su političke prirode a podvedeni pod struku i tobožnju brigu za svoj narod - navodi se u saopštenju Društva koje je potpisao njen predsednik, inženjer geologije, dr Dejan Barjaktarović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana
Hronika

Roditelji od suda traže maksimalnu kaznu: Kolima udarila Luku (15), umro je posle 9 dana

"Tražim maksimalnu kaznu od 8 godina za smrt mog deteta, iako je i to blaga sankcija. Njemu je smrtne povrede nanela medicinska sestra, koja mu nije pomogla, pa je preminuo posle 9 dana provedenih u komi" Tog 30. aprila 2022. godine, kad ga je okrivljena udarila kolima dok je vozio motocikl, ubijena je i naša porodica, jer nam se zatrlo seme – rekao je na završnom ročištu 11. septembra u Osnovnom sudu u Somboru Dragan Jovović iz Ratkova kod Odžaka, otac stradalog dečaka Luke Jovovića (15).

13.09.2024

09:26

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje
Košarka

Preokret na pomolu? Aleksa: Nadam se da Kari ostaje

Srpski košarkaš Aleksa Avramović (29) još ne može da poveruje da je Svetislav Pešić (75) napustio funkciju selektora Srbije, ali smatra da možda čak postoji šansa da dođe do preokreta! Harizmatični Čačanin, koji je ovog leta sa "orlovima" osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, poručio je u intervjuu za "Mocart sport" da se, poput svih reprezentativaca, nada ostanku legendarnog stratega.

13.09.2024

09:54

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49