• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2024

09:16

Milogorci u očaju! Vučić razobličio svo licemerje i laži, ne znaju šta ih je snašlo!

Reuters/Pink printscreen/printscreen

Politika

Milogorci u očaju! Vučić razobličio svo licemerje i laži, ne znaju šta ih je snašlo!

Podeli vest

Nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio na napade iz Crne Gore koji ga neosnovano krive da se mešoao u unutrašnje stvari te zemlje, simpatizeri i mediji koji se nalaze pod dirigentskom palicom nekadašnjeg predsednika Mila Đukanovića pali su u očaj.

Naime, Vučić je brutalno odgovorio na napade i sve one koji šire laži po naredni Đukanovića postavio na mesto.

Sada se takav odgovor, državnički, ne dopada milogorcima te su pali u očaj i kukaju iz sve snage jer je srpski predsednik razobličio njihovo licemerje.

- Dobro jutro! Odavno nisam ośetio toliko poniženja kao juče slušajući Aleksandra Vučića kako se iživljava nad Crnom Gorom u Crnoj Gori, zemlji koja je posljednjih četiri godine srećom i intrigama dobrim dijelom postala njegov plijen. Vučić nam je žargonski i prosto rečeno izvršio veliku nuždu u kući, smijući nam se u facu - piše jedina od skutonoša Mila Đukanovića Ljubomir Filipović, analitičar i kolumnista CdM-a.

- Da je sreće, zbog ovakvog bezobraznog i drskog postupka, u kome je ponizio državu Crnu Goru, država treba da postupi radikalno i proglasi predsjednika Srbije za nepoželjnu osobu. Ako on može da zabranjuje našim ljudima da ulaze u Srbiju, možemo i mi njemu i njegovim slugama iz Srbije. Ako postoji zajednička crta svima nama koji živimo u Crnoj Gori, onda je to duboki prezir prema tipovima kao Vučić i ovima što ga za novac prate kao politička i medijska posluga - naveo je milogorac u očaju između ostalog.

Foto: printscreen

 

 

Naime, predsednik Srbije brutalno je odgovorio povodom pomenutih laži, odbacivši navode pojedinih crnogorskih medija da se Srbija meša u lokalne izbore u Crnoj Gori i istakavši da nije ni znao ko je učestvovao na tim izborima, da se niko u beogradskim medijima nije ni bavio tom temom i da Srbiju uopšte ne interesuju lokalni izbori u Crnoj Gori.

Vučić je poručio da jedino što Srbiju zanima u odnosu prema Crnoj Gori jeste da tamo uživa poštovanje kakvo Crna Gora ima kod nas.

- Čime smo se to umešali? Niko se u beogradskim medijima time gotovo nije bavio. Hoćete da vas podsetim kako su izgledali beogradski izbori na teritoriji Crne Gore? Svakog dana po 10 prljavština, u 10 novina i 10 televizija, protiv SNS i mene lično - rekao je Vučić u Tivtu.

Ocenio je da svaki put kad god neko u Crnoj Gori kaže da se neko upliće u njihove unutrašnje političke stvari, to u stvari rade ti isti crnogorski mediji.

- Uopšte nas ne interesuju lokalni izbori u Crnoj Gori, uopšte nas ne zanimaju. Ne interesuje me da li neko hoće da progura jednu koalciiju, drugu ili treću koaliciju. Ne zanima me i nikoga od nas to ne zanima. Jedino što nas zanima je da imamo poštovanje kakvo imate i vi kod nas. Zato pokušavam da utičem na one neodogvorne medije u Srbiji i da ih zamolim da to ne rade, kada se bave prljavom kampanjom protiv političkih takmaca u Crnoj Gori - rekao je Vučić.

Dodao je da je samo u jednom trenutku ukazao na mržnju koju pojedini politički činioci u Crnoj Gori iskazuju prema Srbiji i srpskom narodu.

- Ti koji mrze Srbiju i kojima je jedina politika to da mrze Srbiju mnogo više govore o sebi, a ne o Srbiji i srpskom narodu. Što se mene tiče, mi ćemo uvek biti podrška srpskom narodu, nikada nećemo rušiti Crnu Goru, uvek ćemo je poštovati i voleti, sve njene građane. Ali takođe nikome nećemo dozvoliti da se iživljava nad Republikom Srbijom, samo zato što je pomislio da je to moguće", rekao je Vučić. Poručio je da se ponosi time što je Srbija slobodna, slobodarska i nezavisna država, kojoj "ne šalju mejl iz Brisela kako će da glasa - već koja donosi odluke samostalno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kakav šamar Zelenskom iz Bele kuće! Ukrajinski predsednik nadao se pomoći, a Bajden se nije ni pojavio! (VIDEO)
Live TV

Kakav šamar Zelenskom iz Bele kuće! Ukrajinski predsednik nadao se pomoći, a Bajden se nije ni pojavio! (VIDEO)

Došlo je do 88 okršaja ruskih i ukrajinskih snaga na frontu. Situacija ostaje napeta. Ruska vojska nastavila je da granatira pojedine oblasti. U Feodosiji na krimu proglašeno vanredno stanje. Ruske snage ušle su u predgrađe Torecka. U ruskom napadu na Harkov povređeno je 11 osoba, uključujući i jedno dete. Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Radomir Milašinović i prof. dr Radomir Milašinović, Evroazijski bezbednosni front. Uživo u program javili su se i politikolog Andreja Lović i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

08.10.2024

21:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!
Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević nije želeo da umre u krevetu, od starosti. Maštao je da će život okončati boreći se za svoj narod. Tako je i bilo. Vođa, koji je sa srpskim ratnicima preživeo mnoge golgote u Prvom svetskom ratu, nastradao je u Marselju 9. oktobra 1934, tokom diplomatske posete Francuskoj. Ubili su ga zaverenici iz ustaškog pokreta Ante Pavelića.

09.10.2024

07:23

Nauka

Ostati ili otići?! Ovaj projekat oživeće ruralne sredine
Nauka

Ostati ili otići?! Ovaj projekat oživeće ruralne sredine

Projekat „OSTATI ILI OTIĆI – identifikacija migratornih namera stanovništva na ruralnim prostorima (RurSITU)” jedan je od izabranih projekata po Javnom pozivu za finansiranje projekata građanskih naučnih istraživanja u 2023. godini koji je raspisao Centar za promociju nauke pod okriljem Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija.

03.10.2024

13:09