• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

13.12.2016

08:22

DA LI STE SPREMNI NA ŽESTOKO SMRZAVANJE?! Dolazi nam prava zima, temperatura PADA ZA ČAK 15 STEPENI!

Vesti

DA LI STE SPREMNI NA ŽESTOKO SMRZAVANJE?! Dolazi nam prava zima, temperatura PADA ZA ČAK 15 STEPENI!

Podeli vest

Temperatura u Srbiji će za samo tri dana pasti čak 15 stepeni, predviđaju meteorolozi! Posle prijatnih +7 za vikend, već danas i sutra očekuje se ledenih -8 stepeni, a mogući su mraz i sneg!

 

Stručnjaci upozoravaju da ovakve temperaturne oscilacije vrlo nepovoljno utiču na astmatičare i hronične bolesnike i savetuju oprez pri izlasku napolje.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da će danas i sutra biti izuzetno hladno i maglovito sa jutarnjim mrazevima.

- Danas će temperatura pasti do -2, a u sredu i do -8, što je 15 stepeni hladnije u odnosu na vikend. Ujutru je moguć i sneg, naročito u južnim krajevima zemlje. Ovakav drastičan pad temperature može nepovoljno da utiče na bolesne, ali i na zdrave ljude - objašnjava Đurić

Doktorka Nevenka Dimitrijević, specijalista opšte prakse, rekla je za Informer da će narednih dana magla, velika vlažnost u vazduhu i nagli pad temperature nepovoljno uticati na astmatičare i hronične bolesnike.

- Zbog toga im se savetuje da ne izlaze u ranim jutarnjim satima kada je vlažnost vazduha najviša. Osim toga, astmatičarima se savetuje da redovno provetravaju prostorije u kojima sede zbog toga što izlazak napolje iz pretople prostorije na hladan vazduh može pogoršati njihove zdravstvene tegobe - objasnila je doktorka Dimitrijević.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bgd

pre 7 godina

Čitajući naslov, pomislio bih da će biti -80 a ne -8....

duda

pre 7 godina

cemu panika ljudi moji. pa decembar je. pamtim i -25 u beogradu, pa ostadosmo zivi. svi znamo za jovanske mrazeve, kad je i dunav znao da se zaledi. pa ?! jedino ne valja ovo kolebanje. prolece-zima.

Duško

pre 7 godina

Nemate vi, deco, pojma šta su prave zime. Kad se Dunav zaledi pa kamioni prelaze preko njega, i kad mineri danima kidaju led u Đerdapu.

Mirko

pre 7 godina

Zelio bi takvu zimu da sve stetocine pored niz klice crknu!

Boran NS

pre 7 godina

Negde pedesetih godina proslog veka je JNA minirala Savu i dunav kod Beograda.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set