• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. P.

13.03.2019

09:29

BABA MARTA SVE RADNJE RADI! Do vikenda led ledeni, a OD NEDELJE PROLEĆE!

Vesti

BABA MARTA SVE RADNJE RADI! Do vikenda led ledeni, a OD NEDELJE PROLEĆE!

Podeli vest

Vreme u Srbiji sve do nedelje biće kišovito i hladno, ali krajem vikenda u našu zemlju vraća se proleće, kaže meteorolog Đorđe Đurić!
Sve toplije

Sve do kraja naredne sedmice očekuje nas toplo i sunčano vreme
Đorđe Đurić, meteorolog

Prema njegovim rečima, maksimalne dnevne temperature kretaće se između četiri i 15 stepeni, a u četvrtak u pojedinim gradovima moguć je i sneg. Međutim, od nedelje temperature ponovo rastu i sve do kraja naredne sedmice očekuje nas toplo i sunčano vreme. Kako je prognozirano, najtopliji dan biće ponedeljak, kada će temperatura dostići 24 stepena.

Meteorolog "Weather2Umbrelle" Đorđe Đurić prognozira da će sve do nedelje vreme biti hladno, oblačno, sa povremenom kišom.

Foto: Beta

- Danas će u Srbiji biti sunčano i suvo, ali hladno vreme, sa najvišom temperaturom do 14 stepeni. Ipak, u toku noći sa zapada stiže novo naoblačenje praćeno kišom, dok će na planinama padati sneg. Moguće je da će susnežica i vlažan sneg padati čak i u gradovima u južnim i jugozapadnim predelima naše zemlje, a jedino će sever Srbije ostati potpuno suv. Biće nešto hladnije, pa će se temperature kretati od četiri na jugu do 14 stepeni na severu države - kaže Đurić.

24 stepena 

se očekuju u ponedeljak

- Petak će osvanuti nešto topliji, ali oblačan i kišovit. Maksimalna temperatura neće preći 15. podelak, a u noći između petka i subote ponovo nad Srbiju stižu oblaci i kiša, koja će na severu padati i u subotu ujutru. Međutim, posle vikenda stiže nam promena vremena - napominje Đurić i dodaje da će najtopliji dan biti ponedeljak, kada će merenja ići i do 24 stepena.

- Temperature će preko noći skočiti za čak nekoliko stepeni! U nedelju se prognozira da će u većem delu Srbije živa u termometru dostići 20. podelak, a u pojedinim mestima biće i do 22 stepena. Sunčano i suvo, pravo prolećno vreme zadržaće se sve do kraja nedelje, a najtopliji dan biće ponedeljak, kada će biti čak 24 stepena. Od utorka sledi blagi pad temperature, ali i dalje će biti iznad proseka za ovo doba godine - kaže Đurić.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set