• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/tanjug

05.11.2019

12:43

POČELA OBNOVA KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE! Za rekonstrukciju izdvojeno 217 miliona dinara

Vesti

POČELA OBNOVA KLINIČKOG CENTRA VOJVODINE! Za rekonstrukciju izdvojeno 217 miliona dinara

Podeli vest

Posle 110 godina od izgradnje počela je sveobuhvatna rekonstrukcija Klinike za neurohirurgiju, Klinike za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinike za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Kliničkog centra Vojvodine, za šta je pokrajinska vlada izdvojila 217 miliona dinara.

- Ovaj objekat biće završen za šest meseci, a radimo paralelno i na nabavci nove opreme za sve tri klinike. U narednih nekoliko nedelja počeće i radovi na Klinici za interne bolesti. Do kraja godine, nakon odobrenja Evropske investicione banke, imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine - izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio na to da su u toku i radovi na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, gde je, kako je rekao, pronevereno više od 210 miliona dinara, a sa Kancelarijom za javna ulaganja dogovorena je i rekonstrukcija Poliklinike.

Predsednik Mirović posetio je danas i novoizgrađeni objekat Klinike za infektivne bolesti, vredan više od 70 miliona dinara, koji je finansirala Pokrajinska vlada.

- Završili smo i ovde veliki posao, ovakvu intenzivnu jedinicu ova Klinika nije imala decenijama. Ugovorena je i nabavka nove opreme, koja će stići u narednih nekoliko nedelja. Za protekle tri i po godine uradili smo veliki i važan posao u zdravstvenom sistemu, a vrednost opreme koja je isporučena Kliničkom centru Vojvodine veća je od 1,5 milijardi dinara - dodao je predsednik Mirović.

Foto: Shutterstock

Cilj je,kako je naglasio, kompletna rekonstrukcija i unapređenje zdravstvenog sistema.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izjavio je da su u Kliničkom centru završene četiri klinike, a da se radi uporedo i na rekonstrukciji sedam klinika.

- Imamo završen projekat i obezbeđena sredstva i za rekonstrukciju Klinike za urologiju, Klinike za maksilofacijalnu hirurgiju i Klinike za plastičnu hirurgiju i na proleće nas čeka i taj posao. Plan nam je da 2021. godine imamo rekonstruisane sve klinike KCV - rekao je sekretar Gojković.

U Kliničkom centru Vojvodine prošle godine je pregledano 600.000 pacijenata u Poliklinci, hospitalizovano više od 6.000 pacijenta u KCV, a na svet je došlo više od 6.000 beba na Klinici za ginekologiju.

- U ime 3.300 zaposlenih posebno zahvaljujem pokrajinskoj vladi, koja je prepoznala potrebu za rekonstrukcijom naših klinika i nabavkom najsavremenije medicinske opreme, u cilju unapređenja lečenja - rekla je direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić.

NAPLATA PUTARINE NEĆE VIŠE BITI ISTA Vozače koji iz Beograda idu do Makedonije ČEKA VELIKA PROMENA




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set