• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

20.12.2019

14:35

(VIDEO) NA AERODROMU "MORAVA" KAO U KOŠNICI! Stigli putnici iz cele Srbije, za Beč poleteo i bivši komandant vojnog aerodroma Lađevci!

Vesti

(VIDEO) NA AERODROMU "MORAVA" KAO U KOŠNICI! Stigli putnici iz cele Srbije, za Beč poleteo i bivši komandant vojnog aerodroma Lađevci!

Podeli vest

Prvi letovi za Beč sa aerodroma "Morava" zbog vremenskih uslova pomereni su, pa je umesto u 7:55 avion poleteo tek u 11 sati, kada se magla razišla, ali putnicima to nije predstavljalo nikakav problem

Među prvima je u Beč poleteo i Radoje Tomašević, pukovnik u penziji i bivši komandant vojnog aerodroma u Lađevcima.

 - Od 1995. do 2002. ja sam bio na čelu, a već od 1996. godine pokrenuo sam inicijativu da aerodrom "Morava" postane mešoviti i tako dostupan za putnički saobraćaj. Sada sam najponosniji što je ta ideja realizovana i što će odavde putnici leteti prvo za Beč, a kasnije nadam se i na druge destinacije širom Evrope i sveta - rekao je Tomašević.

Foto: RINA

Radoje Tomašević 1996. godine pokrenuo inicijativu da "Morava" postane mešoviti aerodrom

Svoje karte na vreme su obezbedili građani iz svih delova zapadne Srbije, a nisu izostali ni putnici sa Uba, kojima je auto-put Miloš Veliki omogućio da do dve vazdušne luke u državi stižu za manje od sat vremena vožnje.

 - Nama su sada blizu i beogradski i kraljevački aerodrom, do kojih stižemo modernim saobraćajnicama. Možemo da se kombinujemo kako god nam više odgovara - kaže Rade Stojanović sa Uba.

Foto: RINA

Let kasnio zbog magle

Oni koji nikad nisu seli u avion, sada su se osmelili jer kad je tako blizu onda, kako kažu, nekako je drugačije.

 - Moja sva prethodna putovanja su bila autobusom. Zamaralo me je da putujem do beograskog ili niškog aerodroma sa sve prtljagom, pa sam se odlučivao za bliže destinacije. Sada kad mi je aerodrom tako blizu, odmah sam se odlučio za putovanje u Beč i biće ovo moj prvi let avionom - rekao je Darko Žerađanin iz Vrnjačke Banje.

Foto: RINA

Darko prvi put leti avionom

Kraljevo je u ovoj godini ostvarilo porast broja noćenja za 40 posto, a iz Turstičke organizacije nadaju se još većem broju posetilaca u narednom periodu.

- Na svakom sajmu pitaju nas koliko su naše najatraktivnije destinacije udaljene od aerodroma, a mi sada sa ponosom možemo reći da naš grad ima aerodrom. Ova regija ima šta da ponudi, počevši od brojnih kulturno-istorisjkih spomenika, manastira, ali ne isključujemo i banjeski turizam - rekao je Igor Tešić iz TOK.

Foto: RINA

Igor tešić, TO Kraljevo

Jedna od opština kojoj će otvaranje aerodroma "Morava" najviše značiti svakako je Vrnjačka Banja, jer transport posetilaca iz Evrope sada umesto 2,5 sata trajaće samo 20 minuta.

- Dugo smo pokušavali da rešimo problem transpotra putnika, sada će nam biti mnogo lakše i zaisita očekujem još više posetilaca. Ovaj aerdrom od velikog zanačaja je i za transport putnika, ali i za našu prezenatciju u svetu - rekao je Boban Đurić, predsednik opštine Vrnjačka Banja.

Foto: RINA

Boban Đurić, predsednik opštine Vrnjačka Banja

Aerodrom "Morava" u Lađevcima dobiće još jednu pistu koja će biti dugačaka 2265 metara, a Vojnograđevinska ustanova Beograd oglasila je nabavku radova za projektovanje i izgradnju.

Rok za izradu idejnog projekta je 10 dana po potpisivanju ugovora, za izradu tehničke dokumentacije i geodetska merenja 31.decembar, dok je izradu idejnog rešenja potrebno završiti najkasnije do 31.januara 2020.godine.

Foto: RINA

Let u svet: Er Srbija

Među uslovima tendera navodi se i da je potrebno da se pre objavljivanja poziva za ovu javnu nabavku izvrše radovi u vrednosti od 500 miliona dinara za igradnju manevarskih površina.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set