• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

11.12.2020

19:00

INŽENJER SE SMRZAVA GLADAN, BEZ STRUJE I GREJANJA! Miroslav živi u neljudskim uslovima zbog DUGA OD 2.000 dinara!

Vesti

INŽENJER SE SMRZAVA GLADAN, BEZ STRUJE I GREJANJA! Miroslav živi u neljudskim uslovima zbog DUGA OD 2.000 dinara!

Podeli vest

Milan Momirski nezaposleni inženjer hemijske tehnologije, od 2007.godine, smrzava se bez struje i grejanja u porodičnoj kući u Stražilovskoj ulici broj 108 u Zrenjaninu, zbog duga za struju od 2 hiljade dinara, koji nije imao da plati

- Taj dug je zbog kamata i raznih utuženja, sada oko 100 hiljada dinara, pokušao sam u više navrata da namolim ljude iz EPS-a, da mi otpišu sve osim osnovnog duga - kroz suze priča Milan, koji je bez posla u Fabrici sintetičkog kaučuka i Elemiru kod Zrenjanina, ostao 2007. godine i od tada je bez bilo kakvih stalnih primanja.

- Povremeno sam dobijao socijalnu pomoć, u iznosu od 7, a sada 10 hiljada dinara i tek od ove godine, kako su mi rekli, dobijaću redovno, mesečno ovu pomoć, jer sam napunio 65 godina - nastavlja Zrenjaninac, koji nema potomke, niti rodbinu u svom gradu.

Foto: Z.I.

Bez igde ikoga 

Milanova supruga Vesna, preminula je pre tri godine, zbog promrzlina i gangrene na povređenoj nozi i od tada i sam bolešljiv i bespomoćan, živi sam, u hladnom sobičku, uz sveću čita knjige.

 - Nemam mogućnosti da kupim ni šporet ili peć, a ni para za drva ili ugalj - vidno uzbuđen priča Milan, uz napomenu da mu je mala plinska boca, uz par sveća, svetinja u kući, jer na njoj smlači malo vode, da se opere i skuva čaj, koji popije, umota se u nekoliko ćebadi koje ima i tako, uz drhtanje, čeka novi dan.

Foto: Z.I.

Plinska boca jedino bogatstvo

- Ja ne molim nikog, imam svoj ponos i dostojanstvo, od 10 hiljada plaćam vodu, telefon i smeće, platio bih i taj osnovni dug za struju, ali 100 hiljada nemam - kaže kroz suze, Milan.

Kaže da mu krov prokišnjava i da moli Boga da ne bude puno padavina tokom zime, jer nema novca za bilo kakvu popravku i rekonstrukciju
 

Jede jednom dnevno, hranu uzima iz narodne kuhinje

Uz kuvano jelo za ručak i konzerve preko vikenda iz Narodne kuhinje u Zrenjaninu, Milan nekako preživljava i jede samo jednom dnevno.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 3 godine

Pomozite coveku. Napisete manje gluposti o Djilasu, platite mu manje para kada izgubite na sudu i pomazete ljudima.

Nada

pre 3 godine

I ovo je dvadeset prvi vek ? Sramota za drzavu a posebno za socijalnu sluzbu !

Amater

pre 3 godine

VUCICU POMOGNI COVEKU ILI IZRIBAJ DRZAVNE KAMATASE....ZA 2000 DINARA NA 100.000 BILA BI SRAMOTA I ZA NEMACKU.

Razmisli

pre 3 godine

Vazno je da AV hoce da gradi fudbalske stadione i laze za besplatno lecenje sve se placa sve odvori oci AV sidji medju ljude pa pitaj a ne da verujes sta ti tvoji uvlakaci serviraju

milan

pre 3 godine

to je sramota ima na hiljade ljudi koji su tako prošli ,a ko to ima koristi što drugi propadaju procenite sami po selima 80 posto kuća što se ruše je zbog malog duga struje dug narasto da kuće ne vrede te pare a to je ISTINA

Jovan

pre 3 godine

Ma neka privatni izvršitelju imaju i neka se tale sa političkim kadrovima iz EPSa. Bruka šta rade, preseo im svaki oteti dinar i njima za lekove trebao. Kao bore se za društvo socijalne pravde, a sve po leđima poštenih. Žuta bagra uništila u Zrenjaninu i pokrala sve, od njih se ni glavnica ne naplaćuje, a o kamati ni ne pomišljaju. Otimajte što jače i više pre će pući narodu da vas razjuri i kazni.

Karma

pre 3 godine

Kad se ovako čita priča deluje strašno ali svako treba da pogleda i drugu stranu medalje - kaže ostao je bez posla 2007. godine ali treba se zapitati da li je moguće i može li bilo koga da ubedi da za 13 godina nije mogao da nađe posao? Bilo koji posao? Da li je toliko nesposoban pa ne može ni da prodaje povrće na pijaci kao hiljade preprodavaca koji tako žive gotovo ceo život? Očigledno mu je lakše da ne radi ništa, da čeka socijalnu pomoć i kuka u novinama.

Zoran

pre 3 godine

Sa napunjenih 65 godina života ostvaruje pravo na starosnu penziju. U Beogradu ne bi mogao da ostvari socijalnu pomoć ako u kući ima dve sobe. Jedna se tretira kao stambeni višak i može se izdavati. Vešti u kombinovanju su razvedeni i primaju dve socijalne pomoći, a žive u jednoj kući. I to je jedna uobičajena penzija, a većina nema nikakav uplaćeni radni staž. Tako dokazuju da je važnije umeti nego imati.

Samoš

pre 3 godine

Zašto informera ne pomogne čoveku? Pozovite dobre ljude, odazvaće se. Mogao i i žeks da see uključi

Zverog

pre 3 godine

Ovom čoveku da se pomogne odmah! Srbija ne treba da ima sirotinju! Od nekog tajkunskog debelog bakšiša ovaj bi čovek preživeo zimu u toplom... Dovoljno je bogatih ovde... Okrenite se oko sebe,ovo sutra može vama da se desi...!

Milutin

pre 3 godine

Gde je država da pomogne ovog nesrećom čoveka.živimo u 21 veku a narod se pati kao da smo u srednjem veku.žalosno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set