• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.G.

16.12.2020

15:58

OPŠTINA GRAČANICA O PONIŠTENOM KONKURSU: Napadi na nas neosnovani i nanose štetu građanima, NAŠU MUKU KORISTE ZA PROMOCIJU

Vesti

OPŠTINA GRAČANICA O PONIŠTENOM KONKURSU: Napadi na nas neosnovani i nanose štetu građanima, NAŠU MUKU KORISTE ZA PROMOCIJU

Podeli vest

Opština Gračanica i Komisija za procenu projekata obavestili su javnost da je konkurs „Ublažavanje posledica izazvanih pandemijom virusa Kovid 19“ poništen jer su nevladine organizacije odustale od dodeljenih sredstava. O ovome je pisao Informer, a sada je stigla i zvanična potvrda

Opština Gračanica u saopštenju za javnost navodi da su, posle mnogobrojnih neopravdanih napada na račun opštine i Komisije za procenu projekata od strane pojedinih političara i dela medija, nevladine organizacije koje su konkurisale i dobile sredstva na konkursu, obavestile lokalnu samoupravu da se povlače i da ne žele da potpišu ugovore za realizaciju projekata.

- Svi projekti za koje je Komisija ocenila da su kvalitetni i da zaslužuju da budu finansijski podržani za cilj su imali ublažavanje posledica koje su nastale tokom pandemije virusa korona. Poslednjih nedelja opština Gračanica i četrnaest nevladinih organizacija koje su aplicirale na ovom konkursu našle su se na meti pojedinih političkih partija i dela medija koji su nas optuživali za nepoštovanje zakona i zloupotrebu javnih sredstava, navodi se u saopštenju.

Foto: A.G.

 

Dalje se navodi da je procedura sprovedena javno i u skladu sa zakonom.

- Iako odgovorno tvrdimo da je procedura sprovedena transparentno i u skladu sa zakonom, pojedinci koji sebe još uvek smatraju srpskim političkim predstavnicima, iako to nisu, iskoristili su ovaj konkurs za sopstvenu promociju čineći time štetu svojim sugrađanima.

Ovakvim delovanjem naneta je velika šteta našoj zajednici. Opština Gračanica će nastojati da ova sredstva zadrži u svom budžetu, kako ih ne bismo vraćali u Prištinu, ali, ako se na kraju i to dogodi, odgovornost treba da preuzmu oni koji su sve ovo prouzrokovali svojim neutemeljenim i besmislenim optužbama, stoji u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set