• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

04.02.2021

15:43

BRAČNI PAROVI STALI U RED! Veliko interesovanje na konkursu za vantelesnu oplodnju, Kikinda se brine o podmlatku

Vesti

BRAČNI PAROVI STALI U RED! Veliko interesovanje na konkursu za vantelesnu oplodnju, Kikinda se brine o podmlatku

Podeli vest

Javni poziv za delimično finansiranje pokušaja vantelesne oplodnje o trošku Grada Kikinde parovima koji su ušli u republički program, biće raspisan najkasnije od maja, a u tu svrhu je iz gradskog budžeta za ovu godinu izdvojeno milion dinara

Već se neformalno javilo 12 parova koji žele pomoć lokalne samouprave za podršku vantelesne oplodnje, a sastanak sa čelnicima grada protekao je u prijatnoj atmosferi i uz razmenu mišljenja, sa željom da se pravilnik za javni poziv napravi tako da svima odgovara.

-Kako je dogovoreno, materijalno ćemo podržati one parove koji su već prošli zdravstvenu komisiju i imaju potvrdu da su ušli u republički program, odnosno pokušaj vantelesne oplodnje. Ono što će
Grad finansirati su lekovi, suplementi i sve što je prateće i potrebno da bi postali roditelji, rekla je Ramona Tot, članica Gradskog veća zadužena za manjine, rodnu ravnopravnost i brigu o porodici.

Foto: V.N.

Ramona Tot

Prvi put Grad Kikinda u okviru svoje populacione politike izdvaja i sredstva za pomoć prilikom
pokušaja vantelesne oplodnje. Za sada nezvanično prijavljenim 12 parova, biće isplaćeno oko 60 hiljada dinara. S obzirom da je interesovanje veliko i sve su indicije da će ih biti više, konurs će biti otvoren i tokom septembra-rekla je Tot.

- Parovi su razumeli ono što Grad želi da im ponudi i da je to dobra mera populacione politike koju mi želimo da promovišemo. O ovoj temi se ranije nije mnogo govorilo, tema je osetljiva i parovi koji ne mogu da imaju potomke nisu želeli mnogo da pričaju javno.

Svim parovima koji nisu bili na sastanku, poručujem da dođu, ukoliko imaju neko pitanje, da se ohrabre i da znaju da će Grad kikinda stati izav njih i pružiti im svu podršku koja im je potrebna-istakao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine Grada Kikinde.

Foto: V.N.

Mladen Bogdan

 

Zainteresovanim parovima koji su se javili lokalnoj samoupravi, pokušaj vantelesne oplodnje neće biti iskjučivo za prvo dete, nego i drugo i treće.

Bračni parovi mogu da se prijave čim javni poziv bude raspisan, uz dostavu izvoda iz matične knjige rođenih, a vanbračni sa izjavom dva svedoka. Kompletan postupak vantelesne oplodnje koji finansira država košta oko 300 hiljada dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set