• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

23.03.2021

12:25

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI! Putevi zavejani, pet sela ODSEČENO OD SVETA/VIDEO/

Vesti

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U IVANJICI! Putevi zavejani, pet sela ODSEČENO OD SVETA/VIDEO/

Podeli vest

U Ivanjici je zbog obilnih snežnih padavina i smetova koji su zavejali puteve proglašena vanredna situacija na području pet seoskih mesnih zajednica. Reč je o golijskim selima Pridvorica, Devići, Ostatija, Brusnik, Srednja reka.

Prema informacijama iz Štaba za vanredne situacije opštine Ivanjica, vanredna situacija će biti na snazi sve dok svi putni pravci na području ovih sela ne budu prohodni i bezbedni za saobraćaj.

"Nije retkost da sneg pada u martu, ali ogromna količina snega otežava svakodnevno funkcionisanja meštana planinskih sela koji su trenutno potpuno odsečeni od centra opštine. Sneg koji intenzivno pada jako je težak za čišćenje, a ogroman problem putarima pravi i jak vetar. Čim vremenske prilike to dozvole, kreće se u raščišćavanje puteva", rekao je za RINU, Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Nadležni svim vozačima još jednom upućuju apel da ukoliko krenu na put ka Ivanjici obavezno poseduju svu neophodnu zimsku opremu i da bez preke potrebe ne kreću ka deonici Preko Brdo - Odvraćenica na kojoj su se u prethodne dve noći odigrale akcije spasavanja ljudi zaglavljenih u smetovima.

"Mehanizacija čisti put, ali je teren takav da samo pola sata nakon čišćenja putni pravac može biti ponovo potpuno zavejan. Apelujemo i mi, ali i Putevi Srbije da se na put ne kreće bez zaista preke potrebe. Ni u kakav turistički obilazak bar dok sneg ne prestane da pada, jer je situacija na Goliji izuzetno teška", naglašava Mitrović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set