• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

30.05.2021

16:19

/FOTO/ NAJTUŽNIJI DAN U ISTORIJI GRADA! Godišnjica masakra u Varvarinu!

Vesti

/FOTO/ NAJTUŽNIJI DAN U ISTORIJI GRADA! Godišnjica masakra u Varvarinu!

Podeli vest

Žitelji Varvarina i okruženja, danas su obeležili godišnjicu najtužnijeg dana u istoriji ovog grada na Velikoj Moravi. Na današnji dan 1999. godine, NATO avijacija je u dva navrata , nemačkim avionima, bombardovala most preko Velike Morave

Poginulo je 10, a ranjeno tridesetoro ljudi. Svi su bili civili. Najmladja žrtva -Sanja Milenković, učenica Matematičke gimnazije. imala je samo 15 godina Vazdušni napad dogodio se na Svetu Trojicu, za vreme vašara u Varvarinu, kada je oko crkve i mosta bilo preko hiljadu ljudi.

Foto: Opština Varvarin

Brojne delegacije danas su na mestu pomena položenile venceii cveće, a prigodan program kraj spomenika žrtvama Nato masakra izveli su učenici Varvarina. Najbolja učlenica Varvarina Anđela Krkić spustila je venac sa mosta u reku.

Porodice stradalih tužile su aktere masakra nedužnog stanovništva , ali sporove pred medjunarodnim sudovima za taj zločin, nisu dobile.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 2 godine

Moram da primetim...NA OVAJ STRASAN ZLIKOVACKI CIN NAD VARVARINOM ama bas ni jedne novine,sem Informera, se ne osvrnuse i ni redak ne napisae.Za njih su vaznije vesti sta je radila Ceca sa familijom i slicne njoj...Sramota bas!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set