• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.10.2021

14:23

Gradonačelnik Bakić: Subotica radi, gradi i ide napred /FOTO/

Strahinja Babović

Vesti

Gradonačelnik Bakić: Subotica radi, gradi i ide napred /FOTO/

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli su danas radove na rehabilitaciji asfaltnog sloja u Zetskoj ulici, u subotičkoj Mesnoj zajednici „Kertvaroš“

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je ove godine iz gradskog budžeta izdvojeno ukupno 140 miliona dinara za potrebe asfaltiranja novih ulica i rehabilitaciju kolovoza u onim ulicama gde je podloga dotrajala.

Foto: Strahinja Babović

Stevan Bakić

Izražavajući zadovoljstvo što obilazi radove na rehabilitaciji kolovoza u Zetskoj ulici, jednoj od, kako je rekao, najvažnijih u Mesnoj zajednici „Kertvaroš“, grdonačelnik Bakić je kazao da je rehabilitacija kolovoza u toj ulici deo šire celine uređenja saobraćajnica u ovoj mesnoj zajednici i da se nadovezuje na rekonstrukciju i proširenje Banijske, koje je nedavno završeno. 

- Novi asfalt i proširenje već u ponedeljak dobiće i Dobojska ulica, koja spaja Zetsku i Banijsku. Ovim će biti unapređeni uslovi u saobraćaju za veliki broj stanara okolnih stambenih zgrada, kao i za njihovu decu koja ovde svakodnevno idu u školu. Rukovodstvo Mesne zajednice 'Kertvaroš' je dobro odredilo prioritete za uređenje. Tokom naredne godine planira se i izgradnja određenog broja parking-mesta, što će omogućiti oslobađanje kolovoza i bolji protok i bezbednost saobraćaja - istakao je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Stevan Bakić

Naglasio je da je uredjenje saobraćajnica nešto što je gradjanima potrebno i što gradjani –vide.

- Na konferenciji za medije, održanoj sredinom septembra u Gradskoj kući, na kojoj su predstavljeni rezultati jednogodišnjeg rada aktuelne gradske vlasti, rekao sam da smo odradili jedan jako težak posao koji nije bio vidljiv, a to je konsolidacija i stabilizacija budžeta Grada Subotice. Ovo su sada plodovi toga rada, jer to su realna sredstva, nema više zaduživanja, nema ni kreditiranja niti razno-raznih kombinacija. Rekonstruisaćemo i obdaništa, i dečja igrališta, jer kada imate sredstva možete i da planirate i da realizujete planirano. Dakle, Subotica radi, gradi i ide napred - podvukao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Radovi u Subotici

Nedavnim rebalansom budžeta, dodao je, obezbeđena su sredstva da dodatno, do kraja godine, asfalt dobije još pet novih ulica, a kolovoz rehabilituje još u tri ulice.

Ognjen Golubović je naveo kako se u Zetskoj ulici danas završava postavljanje habajućeg sloja u širini od šest metara i dužini od 400 metara, da ukupna vrednost radova iznosi 4,8 miliona dinara i da su sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta. 

Foto: Strahinja Babović

Radovi u Subotici

- U ponedeljak nastavljamo sa postavljanjem habajućeg sloja u Dobojskoj ulici u širini od pet metara i dužini od 150 metara. Sredstva za realizciju ove investicije vredne 1,5 miliona dinara takođe su obezbeđena iz budžeta Grada Subotice. Završeni su radovi u Banijskoj ulici koja je proširena za jedan metar. Urađena je, znači, jedna velika celina koja je 'žila kucavica' ove mesne zajednice.  Uradićemo i parkinge u okviru MZ 'Kertvaroš' u dve etape, po 40 parking-mesta. Na taj način će se paralelno parkiranje u Zetskoj ulici izmestiti u unutrašnjost i time obezbediti front ove ulice - kazao je Ognjen Golubović.

Foto: Strahinja Babović

Radovi u Subotici

 

Radove na rehabilitaciji kolovoza u Zetskoj ulici izvodi kompanija „Vojput“, iz Subotice.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sanja

pre 2 godine

Ne znam ja gde se gradi i pravi ali u mojoj široj okolini gde je preko potrebno nema ništa od toga!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set