• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/Informer/mediji

22.05.2018

18:04

(VIDEO) KRENUO NAPAD NA DONBAS?! Kijev steže obruč oko Donjecka, Ukrajina ubeđena da PUTIN NEĆE REAGOVATI!

Vesti

(VIDEO) KRENUO NAPAD NA DONBAS?! Kijev steže obruč oko Donjecka, Ukrajina ubeđena da PUTIN NEĆE REAGOVATI!

Podeli vest

Cilj ukrajinske ofanzive na Gorlovku je stezanje obruča oko Donjecka, izjavio je za ukrajinski portal Strana izvor u štabu Operacije ujedinjenih snaga Ukrajine. Vojni analitičari smatraju da je cilj ovih operacija ukrajinske vojske blickrig protiv Donbasa, uslovljavajući Putina ili da izda narodne republike ili će Kijev uticati da Svetsko prvenstvo u fudbalu ne bude realizovano

Neimenovani oficir ukrajinske vojske objašnjava da će, ako oružane snage Kijeva preuzmu kontrolu nad uzvišenjem, vojska Donjecke Narodne Republike predati Gorlovku bez borbe, pošto "nema smisla da se tamo pogine".

- Gorlovka je okružena povoljnim uzvišenjima, uključujući i onima u selu Južni. Onaj ko vlada uporišnim položajima na ovim uzvišenjima, zapravo vlada gradom. Sa njih se lako gađa ceo grad - rekao je oficir.

Samim tim, nastavio je on, Gorlovka je strateška odskočna daska za ofanzivu na Debaljcevo i Jenakijevo. 

- Na taj način se steže obruč oko Donjecka. Pogotovo zato što Oružane snage Ukrajine formalno ne krše Minske sporazume - uzvišenja oko Gorlovke se odnose na tzv. 'sivu zonu'. I mi imamo puno pravo da zauzmemo 'sivu zonu', takvo kretanje se ne računa kao ofanziva - dodao je oficir.

Poslednjih dana kijevske snage vrše intenzivne napade na pravcu Gorlovke, Prema saopštenju Operativne komanda DNR poslednjih dana poginulo je 10 vojnika kijevskih snaga, a uništen im je tenk i oklopno vozilo. Kako je saopšteno Vojska Donjecke Narodne Republike potpuno kontrolišu situaciju na liniji razgraničenja.

NAPAD TERORISTA U DONBASU: Bomba u autobusu ubila jednu osobu I POVREDILA DVOJE DECE!

Podsaetimo, poznati ruski politikolog Sergej Markov opisao je scenario osvajanja samoproglašenih republika u Donbasu prema kojem bi početkom juna ukrajinska vojska krenula u blickrig protiv Donbasa, uslovljajajući Kremlj ili da izda narodne republike ili će Kijev uticati da Svetsko prvenstvo u fudbalu ne bude realizovano

Oba scenarija idu u prilog Kijevu. Markov je svoju tezu potkrepio činjenicama da NATO planira da izvrši vojne vežbe na ruskoj granici početkom juna, piše Nezavisimaja gazeta.

AP/fotomontaža

Postalo je sasvim jasno da će izbiti novi rat u Donbasu. U Rusiji 14. juna počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu. U periodu od 3. do 15. juna biće izvedene vojne vežbe na ruskoj granici, u baltičkim zemljama u kojima učestvuje 19 zemalja. 

(VIDEO) NA NIŠANU LAZANSKOG: Crna Gora nije srpska, već provincija NATO i Velike Albanije!

To naravno nije napad na Rusiju, već upozorenje da Rusi ohlade glavu. NATO smatra da se baš u tom periodu mogu usijati ruske glave. Zašto? Odgovor je očigledan, u to vreme će doći do ratnih huškanja u Donbasu. Rusija će se naći pred teškim izazovom: ili Donbas ili Svetsko prvenstvo u fudbalu, napisao je Markov na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, u periodu od 3. do 5. juna može početi rat. 

- U pitanju je plan prema kojem ukrajinska vojska u roku od nedelju dana treba da slomi vojsku Donbasa i Luganska i onda će se Moskva naći pred izborom: da nemo posmatra vojnu intervenciju u Donbasu i da realizuje Svetsko prvenstvo u fudbalu ili da uključi rusku vojsku u sukob i da se suoči sa bojkotom Prvenstva - smatra Markov. Sličan scenario blickriga u Donbasu ranije je opisao Igor Strelkov.

Plan vojnih vežbi NATO-a na ruskoj granici opisan je na estonskom portalu EER:

- U junu će u baltičkim zemljama, Poljskoj i na Baltičkom moru biti realizovana serija vojnih vežbi Severnoatlantske alijanse. Od 3. do 15. juna u Letoniji, Poljskoj, Estoniji i Litvaniji biće održana međunarodna vežba 'Sajber napad', u kojoj će učestvovati 18.000 vojnika iz 19 zemalja-članica NATO-a i partnera Alijanse."

MRAČNA PORODIČNA TAJNA NOVE VOJVOTKINJE! Žena princa Harija je POTOMAK DŽEKA TRBOSEKA!

Za učešće na tim vojnim vežbama iz Nemačke u Letoniju i iz Češke i Poljske u Litvaniju biće poslato blizu 11.000 jedinica vojne tehnike iz SAD.

Ap/Fotoilustracija

U Letoniju će ta tehnika stići preko tzv. Suvalskog korodora, graničnog dela između Letonije i Poljske, koji se graniči sa Kalinjingradom na zapadu i sa Belorusijom na istoku. 

(VIDEO) ENGLESKI HULIGANI PRETE RUSIMA: Spremamo osvetu i BIĆE BRUTALNA!

Istovremeno će u Litvaniji biti održana i nacionalna vežba „Grom Perkunusa" u kojoj će učestvovati skoro 9.000 vojnika, kao i vežba "Čvrst kobalt" u regiji Kaunas.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Flavie Felix IV

pre 5 godina

Ima Rusi da ih polupaju ko majmune.Čuj ovog Svetsko Prvenstvo koji moroni.

ako se prekine SP

pre 5 godina

А Руси се наљуте, онда ће СВИ Руски противници скупо платити ову игру.

Dragan

pre 5 godina

Hehehe-nece biti ni jedan ni drugi scenario na sta ovi kreteni racunaju vec veoma gadan scenario na koji ih ceka Putin a ovi ni u snu o tome ne razmisljaju a trebali bi jer je veoma jednostavan--sah mat bez ijednog povucenog poteza--razmislite

Sava

pre 5 godina

Da da i kad krenu, samo ce iznenada da ih počisti tepih granata iz i od strane nepoznate sile...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Путине баци бомбу на Кијев... - и заврши посао....

Lala iz Banata

pre 5 godina

Не дајте ФАШИСТИМА ни педаљ православне - свете земље...! СМРТ ФАШИЗМУ...!

Petar Golemi

pre 5 godina

a sta ako siva zona postace crna rupa za avanturiste Porosenka? .....

leonida

pre 5 godina

Samo vi slušajte zapad, pa ćete ostati bez države, ako je uopšte imate.

Vla

pre 5 godina

Bice belaja za ukrainski narod a cini mi se I za usijane gave Nato pakta

D R A G A N

pre 5 godina

Svet u kom svi mi zivimo postao je ogromno bojno polje u kom veliki,jaki i mocni testiraju jedni druge do krajnjih granica izdrzljivosti. Svi mi ostali sluzimo samo jednoj svrsi a to je da se sa nama i nasim resursima odrzava njihova moc i nanosi steta suprotnoj strani. Pritom jaki i mocni odrzavaju ekonomske i vojne balanse opet na stetu svih ostalih. U ovom slucaju, Ukrajina nema mnogo izbora jer je uvucena u sukob velikih a to je kao da se nalazi izmedju cekica i nakovnja. S jedne strane u rat je guraju zapadne drzave i SAD, a s druge strane se nalazi velesila Rusija. Kakvu god politiku i taktiku imala Ukrajina to vodi samo jednome, a to je ekonomsko,vojno i teritorijalno unistenje Ukrajine.

Marcco

pre 5 godina

Pa ćemu služe primirja nego da se slabija strana pregrupiše, naoruža, da prođe obuku, prikupi obaveštajne podatke i onda udari svom snagom. Ako im ne uspe ofanziva onda će opet da traže primirje, pa tako u krug. To smo gledali u Hrvatskojj i Bosni dobrih 5 godina.

Djole

pre 5 godina

Mozda i bude tako. Putin izabere svetsko prvenstvo onda nedelju dana posto odu navijaci Kiev se nadje pod raketnim napadom.

Lala iz Banata

pre 5 godina

** Беш фудбал...удрите по фашистима....мамицу им фашистичку...!!

Aleksandar

pre 5 godina

Krenuce u sopstvenu smrt,rusi su na krimu,sprzice ih raketama

tmujo

pre 5 godina

kako Ukrainci zamisljaju da im Rusi oproste Odesu gde je sve pocelo spaljivanjem Rusa u zgradi gde su se sklonili od banderovaca a policija i vatrogasci stoje sa strane nepokusavajuci da bilo kog zastite,posle toga doslo je do samoorganizovanja ruskog stanovnistva kako bi se zatitili od daljeg istrebljenjatitili,cak su ukri davali i nagrade na pocetku za svakog ubijenog Rusa.Ako se neprizovu pameti prestace i da postoje kao Ukraina.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija