• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.05.2019

21:54

"MEKDONALDS" U AUSTRIJI POSTAO I KONZULAT SAD! Stejt department angažovao poznati američki brend

Vesti

"MEKDONALDS" U AUSTRIJI POSTAO I KONZULAT SAD! Stejt department angažovao poznati američki brend

Podeli vest

Američki državljani koji na proputovanju kroz Austriju budu imali bilo kakav problem mogu da se obrate zaposlenima u restoranima brze hrane. Oni će im ili pomoći ili ih spojiti sa ambasadom SAD

Američki lanac brze hrane "Mekdonalds" u Austriji će, osim restorana, imati i funkciju konzulata SAD. Odlukom Stejt departmenta svi državljani SAD kojima bude potrebna hitna konzularna pomoć tokom posete Austriji moći će da se obrate zaposlenima u "Mekdonaldsu".

Direktna linija

Nova mera stupila je na snagu u sredu potpisivanjem memoranduma u jednom od "Mekdonaldsovih" lokala u centru Beča. Dokument je potpisao američki ambasador u Austriji Trevor D. Trejna i lokalna direktorka "Mekdonaldsa" Izabele Kuster.

- Svi Amerikanci koji se na proputovanju kroz Austriju nađu u problemu, i ne mogu da kontaktiraju ambasadu, mogu da se obrate bilo kom restoranu "Mekdonaldsa". Osoblje će im pomoći u hitnim konzularnim zahtevima ili će ih povezati sa predstavnicima ambasade SAD. Građanima SAD će u "Mekdonaldsu" 24 sata biti dostupna i telefonska linija sa konzulatom preko koje će moći da prijave problem - navedeno je u saopštenju ambasade SAD u Austriji.

Foto: Informer DN

POTPISAN MEMORANDUM Trevor D. Trejn i Izabela Kuster

Portparol "Mekdonaldsa" u Austriji Vilhelm Baldija rekao je da će američki građani moći da se obrate zaposlenima u restoranima u slučaju da im na putu neko ukrade pasoš ili ako im bude potrebna bilo kakva druga pomoć na putu.
- Pomoći ćemo im u skladu sa mogućnostima ili ćemo ih na najbrži način povezati sa konzulatom. Nemamo mogućnost da izdajemo nove putne isprave ili druga konzularna dokumenta, to ostaje u nadležnosti konzulata i ambasade. Međutim, možemo mnogo toga da uradimo - rekao je Baldija.

Veliko poverenje

On je dodao da je uveren da su američke diplomate izabrale "Mekdonalds" jer ta firma uživa ogromno poverenje.
- Obratili su nam se zbog ogromne popularnosti koju uživamo među Amerikancima, ali i zato što imamo mnogo lokala širom Austrije. Ponosni smo zbog dobrog imidža koji uživamo - kazao je portparol.
Zasad nije otkriveno da li SAD planiraju da koriste i druge "Mekdonalds" restorane u svetu kao svoja isturena konzularna odeljenja.

(VIDEO) LAŽNI HEROJ TROVAO PACIJENTE, A ONDA IH SPASAVAO! Otkrivene bizarne radnje francuskog anesteziologa!

Dajte mi, molim vas, mekvizu i mekpasoš

Foto: Informer DN

Stotine Amerikanaca šaljivo je komentarisalo objavu ambasade da je "Mekdonalds" postao i konzulat.
- Dajte mi jedan pasoš "za poneti", molim vas - jedan je od komentara.
Drugi korisnici društvenih mreža našalili su se, navodeći da će ubuduće u lancu brze hrane moći da poruče "mekvizu" i "mekpasoš".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17