• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

16.07.2019

21:59

(VIDEO) MISTERIOZNI TERET OD 90 KILOGRAMA KRIV ZA NESTANAK MALEZIJSKOG AVIONA?! Šok otkriće u istrazi o padu Boinga 777!

Vesti

(VIDEO) MISTERIOZNI TERET OD 90 KILOGRAMA KRIV ZA NESTANAK MALEZIJSKOG AVIONA?! Šok otkriće u istrazi o padu Boinga 777!

Podeli vest

Nestanak aviona "Malezija erlajnsa" na letu 370, s 239 putnika i članova posade, jedna je od najvećih zagonetki vazduhoplovne industrije, a prema najnovijim izveštajima čini se da je došlo do novog momenta u istrazi

Naime, francuski istražitelji koji analiziraju nestanak Boinga 777, koji je 8. marta 2014. godine poleteo iz Kuala Lumpura prema svom odredištu Pekingu, otkrili su da je u avioni bio i misteriozni teret od 90 kilograma.

Gyslen Vatrelos, koji je na kobnom letu izgubio suprugu i dvoje dece, kaže da je teret otkriven u novom izveštaju o putnicima i prtljagu.

- Misteriozni teret od 90 kilograma dodat je na spisak prtljaga nakon uzletanja. Prostor za prtljag bio je pretovaren, a niko nije znao zašto. Stručnjaci nisu dali nikakav zaključak o tome. Možda je reč o nestručnosti, a možda o manipulaciji. Sve je moguće. Ovo će biti jedno od pitanja za Malezijce - izjavio je Vatrelos za Parizijen.

Njegove tvrdnje rasplamsale su jednu u nizu teorija zavere u vezi sa nestankom ovog aviona - da ga je oteo slepi putnik.

Ranije ovog meseca, stručnjak za vazduhoplovnu bezbednost Tim Termini izjavio je za „Kanal 5" da je teorija o slepom putniku jedna od mogućnosti koja bi mogla da objasni nikad nerazjašnjenu misteriju.

- Mislim da je vrlo verovatno da se u ovom slučaju dogodila otmica. Za otmicu postoje četiri opcije: mogao je da je izvede neko od članova posade, to je mogao da bude neko od putnika, a mogao je da bude i slepi putnik (što bi bilo vrlo neobično), a mogla je da bude izvedena i na elektronski način, uz upravljanje avionom iz neke baze na zemlji - rekao je on.

Dejli mejl podseća kako je teret koji je prevozio avion dugo vremena bio u centru pažnje. Naime, bivši šef „Malezijan erlajnsa" Ahmad Džajhari Jahja svojevremeno je otkrio da su 12 dana nakon nestanka aviona utvrdili da je u njemu bilo 200 kilograma baterija. Dva meseca kasnije kompanija "NNR Global" potvrdila je da je u avion ukrcala 2,4 tone raznog tereta, od čega 221 kilogram otpada od baterije, a ostatak su bili punjači i pribor za radio.

Nikada nije razjašnjeno za šta je bio namenjen taj teret.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17